UUTISET
Cameron ja Panasonic varustelevat lähitulevaisuudessa olohuoneesi
Julkaistu 25.08.2009 10:10 | Päivitetty 25.08.2009 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Viikon teknologia-uutinen kertoo, että ohjaajavirtuoosi James Cameron (kuvassa) on innostunut Avatarissa käyttämästään 3D-tekniikastaan siinä määrin, että haluaa seuraavaksi varustella vaikkapa juuri sinun olohuoneesi kolmiulotteisuutta tukevilla laitteilla.

Cameron on nimittäin hypännyt samaan kelkkaan alan johtavan laitevalmistajan Panasonicin kanssa. Tarkoituksena olisi tuoda markkinoille Full HD 3D-televisioita ja 3D Blu-ray soittimia. Cameronin joulukuussa ensi-iltansa saavan Avatar-elokuvan rooli on toimia eräänlaisena mallikappaleena kun yhtiö promoaa uusia laitteitaan. Panasonicilla investoidaankin parhaillaan voimakkaasti kotiteattereiden 3D-tekniikkaan. Panasonicilla on jo nyt testiversiot joistakin 3D-kotilaitteista. Niiden esittelyjen yhteydessä on toistaiseksi käytetty Disneyn “Up”-animaatiota.

“Yhteistyö lähettää voimakkaan viestin kuluttajille ja teollisuudelle. Tarkoituksena olisi tehdä yhteistyötä muidenkin studioiden kanssa, etenkin Disneyn ja Lionsgaten”, hihkutaan Panasonicin päämajasta.

Tarkkoja ennusteita tekniikan leviämisestä koteihin on vaikea antaa. On kuitenkin todennäköistä, että ensin tuotteita aletaan markkinoimaan Yhdysvalloissa. Onkin vaarana, että tekniikan leviäminen pohjolaan kestää yhtä pitkään kuin HD-lähetysten kanssa on käynyt.

Lähde ja kuva: Variety

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202