UUTISET
Brittisensuuri iski jälleen
Julkaistu 20.08.2009 05:05 | Päivitetty 19.08.2009 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Britanniassa on jälleen noussut hirmuinen haloo elokuvasta. Tällä kertaa British Board of Film Classificationin valvovan silmän kohteeksi joutui DVD-jakeluun yrittänyt japanilainen kauhuelokuva Gurotesuku (brittiläisittäin Grotesque ja suomeksi Irvokas). Sikäläisen elokuvatarkastamon mukaan kyseessä on niin ällöttävä tekele, ettei heidän kieltoasteikkonsa enää riitä. K-18 tarrakin olisi vähättelyä.

Tarkastamo on Gurotesukusta täysin pöyristynyt. Sen mukaan elokuva saattaa tehdä psykologista vahinkoa katsojalleen. Elokuvalliset arvotkin jäävät täysin taka-alalle kun pääpaino on puhtaasti sadistisessa kidutuksessa. Järjetöntä väkivaltaa syötetään tarkastamon mukaan tauotta. Filmillä nähdään mm. amputaatio, silmien kaivertamista ja jopa kastraatio.

Tarkastamosta, joka syynää vuosittain n. 10 000 kiekkoa, kerrotaan, että nyt tehty päätös täydellisestä kiellosta on “hyvin harvinaista”. Pienen tutkimuskierroksen jälkeen näin ei ole kuitenkaan asian laita: brittitarkastamon edellisistä totaalikielloista ei ole kulunut kovinkaan kauaa, sillä vuonna 2004 henkselit vedettiin Murder Set Pieces nimisen kauhuelokuvan päälle ja vuotta myöhemmin Terrorists, Killers and Other Wackos koki saman kohtalon. Murder Set Piecesin kielto poistettiin viime vuonna uuden tarkastuskierroksen jälkeen. Kyseinen elokuva on tuotu myös Suomeen vuonna 2007, K-18 luokituksella.

Edellisen kerran brittisensuuri oli näyttävästi uutisissa kun tarkastamo arpoi Brϋnon ikärajaa.

Lähde: WTop.com
Kuva: 4Digital Media

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202