UUTISET
Bloomberg: kaikkien aikojen leffavuosi
Julkaistu 26.04.2009 10:10 | Päivitetty 26.04.2009 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Talousalan pikkujättiläinen, mediatoimisto Bloomberg on erittäin optimistinen meneillään olevasta elokuvavuodesta 2009. Bloombergin mukaan vuosi 2009 on kaikkien aikojen vuosi Amerikan lippuluukuilla.

“On hienoa, että elokuvat kuten Taken ja Fast & Furious toimivat sesonkien ulkopuolisella ajalla” sanoo Sony Picturesin varatoimitusjohtaja Jeff Blake Bloombergille antamassaan haastattelussa.

“Elokuvastudiot harkitsevatkin tuotteidensa sijoittamista tavanomaisuudesta poikkeavile ajanjaksoille” Blake myöntää. Tästä hyvä esimerkki oli Möröt vastaan muukalaiset animaation aikaistaminen: alunperin DreamWorks oli suunnitellut julkaisun toukokuun lopulle, mutta aikaisti sitä välttyäkseen kohtaamasta toista hittielokuvaa, James Cameronin Avataria. Päätös oli oikea, sillä mörköseikkailu takoo nyt hurjaa tulosta maailmanlaajuisesti.

Bloombergin saamien tilastojen mukaan lipunmyynti Jenkkilässä on kasvanut tänä vuonna peräti 17 prosenttia. Jo viisi elokuvaa on yltänyt 100:n miljoonan dollarin tuottoihin. Studiot ovatkin huomanneet, että vuoden ensimmäinen neljännes on erittäin tuottoisaa aikaa. Edes pahin talouslama 25:een vuoteen ei hidasta menekkiä kunhan tuotteet on oikein sijoiteltu, Bloomberg ynnää.

Hyvistä myynneistä huolimatta studioilla on edessä tarkan taalan ajat. Elokuvien budjetit ovat suurennuslasin alla, kuten ohjaaja Gore Verbinski sai hiljattain huomata Universalin suljettua rahahanat.

Lähde: Bloomberg

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Koirat eivät käytä housuja

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202