UUTISET
Avatarilla kaikkien aikojen kakkosviikonloppu
Julkaistu 29.12.2009 16:04 | Päivitetty 29.12.2009 16:04
sielua
Kirjoittanut:

Toisella levitysviikollaan oleva James Cameronin kolmiulotteinen scifiseikkailu Avatar, tuotti Yhdysvaltain jouluviikonlopun lippuluukulla aiemmat arviot ylittäen peräti 75,6 miljoonaa dollaria. Avatar löi toisen levitysviikonlopun ennätystä aiemmin hallussaan pitäneen Yön ritarin tuloksen vajaalla puolella miljoonalla dollarilla.

Elokuva-alalla tarkkaan seurattu lippuluukkutulojen lasku avausviikolopun 77 miljoonasta oli siis odotettuakin pienempi. Aiemmin viikolla 3D:n suunnannäyttäjä teki kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan tuloksen yksittäiselle tiistaille ja päätyi yhdeksännelle sijalle listalla kymmenen päivän sisällä avauksesta tehdyllä tuloksellaan 212,7 miljoonaa dollaria.

Viime viikolla avanneiden Robert Downey Jr:n tähdittämän Sherlock Holmesin (62,4 milj.) ja lapsille suunnatun Alvin ja pikkuoravat 2:n (48,9 milj.) vahvalla avustuksella tämän vuoden jouluviikonlopusta tuli myös kaikkien aikojen tuottoisin yksittäinen viikonloppu Yhdysvalloissa. Joulupäivien hyvä sijoittuminen kalenteriin, elokuvissakäyntiä stimuloiva talouden taantuma ja kaupallisesti vahva tarjonta lienevät keskeisimpiä selittäviä tekijöitä ennennäkemättömälle viikonlopulle.

Avatarin kansainvälinen tuotto kahden viikon levityksen jälkeen on 623,6 miljoonaa dollaria ja tässä vaiheessa onkin jo selvää, että levittäjä Foxin riskinotto on kannattanut ja elokuva tulee saamaan vähintään sille kaavaillut kaksi lisäosaa.

Lähde: Box Office Mojo (luvut vertailuissa eivät ole inflaatiokorjattuja)

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202