UUTISET
Avatar Suomeen ennätysmäärällä kopioita
Julkaistu 02.12.2009 12:12 | Päivitetty 02.12.2009 13:01
sielua
Kirjoittanut:

James Cameronin huippuodotettu ja puhkihypetetty spektaakkeli Avatar saa maailmanensi-iltansa 18. joulukuuta, myös Suomessa. Elokuva saapuu teattereihimme peräti 90 kopion voimin, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Aiempaa ennätystä (88) piti hallussaan tuore Ice Age 3, ja kolmanneksi listalla valahtaa parin vuoden takainen The Simpsons Movie (81).

Kopioista puolet tulee olemaan 3D-versioita ja puolet perinteisiä 35mm-filmikeloja. Kun monet Suomen teattereista ovat kuluvan vuoden aikana päivittäneet tekniikkansa 3D-yhteensopiviksi, voidaan kolmiulotteisia elokuvia ihastella nyt jo 32 paikkakunnalla. Yhteensä 3D-teattereita on 45 kappaletta.

Avatarista syksyllä esitetty 15 minuutin traileri ei vakuuttanut kaikkia, mutta elokuvaa kohtaan ladatut odotukset ovat tästä huolimatta kovat. Onhan Cameronin edellinen ohjaus, peräti 12 vuoden takainen Titanic yhä kaikkien aikojen tuottoisin elokuva. Ennakkomyynti Avatarin ensi-iltaviikon lippuihin on nyt käynnissä Finnkinon sivuilla.

Elokuva tullaan luonnollisesti arvostelemaan myös FilmGoerissa ennen ensi-iltaa.

Lähde: Filmikamari
Kuva: FS Film (Avatar, 2009)

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202