UUTISET
Asiantuntija: 3D-elokuvat saapuneet merkittävään tienhaaraan
Julkaistu 10.04.2010 15:03 | Päivitetty 10.05.2010 15:03
sielua
Kirjoittanut:

DreamWorksin animointiosaston johtaja, alallaan erittäin arvostettu Jeffrey Katzenberg ennakoi, että suuren suosion saaneet 3D-elokuvat ovat saapuneet selkeään tienhaaraan. Hänen mukaansa 3D-elokuvat ovat joko alan tulevaisuutta ja kullan arvoinen sijoitus elokuvastudioille, tai sitten kiinnostus niitä kohtaan haalenee vuodessa, kun markkinoille pukataan entistä heikompia 3D-elokuvia.

Katzenbergin mukaan seuraavien kuukausien aikana tehtävät suurien studioiden päätökset tulevat joko vahvistamaan 3D-elokuvien asemaa lippuluukuilla tai tappamaan kiinnostuksen niitä kohtaan.

Ongelmana on se, että 3D-villityksen vallitessa studiot eivät panosta 3D-elementtiin tarpeeksi, vaan markkinoille pukataan heikkoja tuotoksia, kuten Liisa Ihmemaassa ja Titaanien taistelu , joihin kolmas ulottuvuus on lisätty vasta jälkikäteen ja näin ollen näyttävät surkeilta. Katzenberg sanoo, että tarvitsemme enemmän Avatarin kaltaisia, todellisia 3D-helmiä, jotta ihmisillä säilyy kiinnostus niitä kohtaan.

“Tilanne on se, että olemme nyt nähneet 3D-elokuvien huipun (Avatar) ja pohjan (Titaanien taistelu). Jos teemme tulevaisuudessa enemmän Titaanien taistelun kaltaisia elokuvia, tulemme tappamaan hyvin alkaneen 3D-elokuvan. Ehkä muutama tällainen elokuva ei vielä tuhoa ilmiötä, mutta jossain vaiheessa elokuvien ystävät heräävät, ja kun se tapahtuu, he hylkäävät meidät ja silloin olemme pilanneet koko jutun.” , ennustaa Katzenberg.

Erityisen jyrkän tuomion Katzenberg antaa 2D-elokuville, jotka on vasta jälkikäteen muunnettu 3D-elokuviksi suuren rahan toivossa: “3D on erittäin, erittäin voimakas, luova tapa kertoa tarinaa. Jälki on aivan erilaista, kun elokuva suunnitellaan ja kuvataan alusta asti 3D:nä verrattuna siihen, että kuva muutetaan myöhemmin. Tämä on suoraan verrannollista siihen, että mustavalkoiseen elokuvaan lisätään värit myöhemmin: se on käytännössä mahdollista, mutta lopputulos on huono, eikä keksintöä pitäisi väärinkäyttää näin.”

Lähde: Variety.com

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202