UUTISET
Arviossa The Box
Julkaistu 14.01.2010 19:07 | Päivitetty 14.01.2010 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Richard Mathesonin novelliin (Button, Button, 1970) perustuvassa elokuvassa nuori pariskunta (Cameron Diaz ja James Marsden) löytää kynnykseltään kummallisen laatikon, jonka mukana tulee tarjous ja siihen liittyvä moraalinen dilemma. Napin painallusta vastaan pariskunnalle luvataan miljoona dollaria käteistä, mutta samalla joku tuntematon jossain kuolee.

“Ohjaaja ja elokuvan käsikirjoittaja Richard Kelly (Donnie Darko, 2001) pitää huomion tiivisti pääparissa ja tarinan tiukasti nivottuna keskeisiin teemoihin. Tarinan punainen lanka on Jean-Paul Sartren näytelmästä Suljetut ovet (Huis-clos / No Exit, 1944) lainattu ajatus helvetistä. Helvetti on muut”, kirjoittaa elokuvan arvioinut Marjo Eskola. “Juonellisesti hyvin paljon ylipitkää Hämärän rajamailla -jaksoa muistuttava elokuva ei tuota montaakaan yllätystä, vaikka onkin tuotannoltaan toki tv-sarjaa laadukkaampi.”

Lue elokuvan arvostelu.

Kuva: Future Film

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202