UUTISET
Arvio: Date Night viihdyttää ja herättää tunteita
Julkaistu 22.04.2010 18:06 | Päivitetty 10.05.2010 15:03
sielua
Kirjoittanut:

Date Night. Shawn Levyn (Night at the Museum) ohjaama hulvattoman hauska uutuuskomedia kertoo tarinan tuikitavallisen pariskunnan erikoisesta illasta. Eheän ja tunteita herättävän elokuvan pääosissa nähdään Steve Carell ja Tina Fey, jotka esiintyvät edukseen. Lue Heta Kämäräisen elokuva-arvostelu.

Katseeseen kätketty. Parhaan vieraskielisen Oscarin voittanut elokuva on argentiinalaisohjaaja Juan José Campanellalta varmaotteinen laatujännäri, jonka eurooppalaistyylinen kuvaus ja leikkaus on kaunista. Kirjallinen tausta näkyy tyylissä niin hyvässä kuin pahassa, kirjoittaa elokuvan arvioinut Aleksi Salonen.

Haikein terveisin. Kristillisiä arvoja korostava Nicholas Sparks -filmatisointi on vuoden huonoimpia elokuvia. Parituntisen infernon jälkeen olo on kuin Cormac McCarthyn romaanista: “You forget what you want to remember, and you remember what you want to forget.” Muistikuvat haalistuvat turhan hitaasti, ja Tatumin alaston torso mielessä olo on suorastaan irstas. Lue Anton Vanha-Majamaan lyttäävä arvio.

Faija. Josef Fares jatkaa aiempien komediaohjaustensa hengessä tarinaa monikulttuurisesta Ruotsista. Hyväntuulisuus sopii toki kulttuurierojen tai isä-poika-suhteen käsittelyyn, mutta yltääkseen huippuunsa, olisi Faijan käsikirjoitus tarvinnut hieman karsintaa. Hauskutteluun käytetään aikaa niin reilusti, että elokuvan kärki venyy liian pitkälle loppua kohden. Lue Anna Lehdon elokuva-arvostelu.

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202