UUTISET
Almodóvarin uusin tuo valkokankaalle vaginoplastioiden Tohtori Frankensteinin
Julkaistu 12.10.2011 17:05 | Päivitetty 12.10.2011 17:05
sielua
Kirjoittanut:

Antonio Banderas on pakkomielteinen kirurgi, Elena Anaya koekaniini. Kuvan ©: ks <a href="http://www.imdb.com/title/tt1189073/companycredits">IMDb</a>

Pedro Almodóvarin uusimman elokuvan päähenkilö, plastiikkakirurgi Rober Legard, suhtautuu muotoon pakkomielteisesti. Legardia on vaikea miellyttää, mutta tästä elokuvasta hänkin varmasti pitäisi; onhan Iho jossa elän muodoltaan moitteeton trilleri, perjantaina 14.10. Suomen ensi-iltansa saavan elokuvan Filmgoerille arvioinut Tuija Pyhäranta kirjoittaa.

– Almodóvar pyörittää katsojaa tahtonsa mukaan, mutta onneksi karuselli on viihdyttävä. Hieno soundtrack, harkittu mise-en-scené ja kiinnostava rakenne saavat katsojan ihmettelemään yhä uudestaan, mitä kummaa on tapahtunut – ja nauttimaan joka hetkestä.

– Iho jossa elän esittää myös kiinnostavan bioeettisen kysymyksen. Kun lääketiede mahdollistaa niin sukupuolen korjauksen kuin elinten ja jopa kasvojenkin siirron, mihin minuus perustuu? Onko ihmisellä, joka ei tunnista itseään peilistä, enää omaa mieltä?, Pyhäranta jatkaa.

Lue koko arvio »

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202