UUTISET
Miyazakin odotetun uuden Ghibli-elokuvan traileri julkaistiin - katso täältä
Julkaistu 16.08.2013 01:01 | Päivitetty 16.08.2013 01:01
sielua
Kirjoittanut:Japanin animaatioylpeyden, Ghibli-studioiden, toisen ja tunnetumman perustajan Hayao Miyazakin tulevan uuden elokuvan traileri on julkaistu. Englanniksi The Wind Rises -nimellä kulkevan animaation trailerin voi katsoa yltä.

The Wind Rises kertoo Japanille Toisessa maailmansodassa hävittäjälentäjiä suunnitelleen Jiro Horikoshin elämästä useiden vuosikymmenten ajanjaksolla.

Animaatio palaa ilmailuteemallaan Porco Rosson, erään Miyazakin rakastetuimmista elokuvista maastolle. Tapahtuma-aika ja sota viittaavaat toisaalta Ghiblin toisen perustajan Isao Takahatan Tulikärpästen haudan tunnelmiin.

The Wind Rises vaikuttaa Miyazakin paluulta aikuisempaan kerrontaan herttaisen lapsekkaan Ponyo rantakalliolla -sovituksen jälkeen.

Japanissa jo julkaistu elokuva on tehnyt selvää jälkeä kotimaan lippuluukuilla. Se on pysynyt katsojatilastojen kärkipaikalla kuukauden ajan, julkaisustaan lähtien.

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202