UUTISET
Miyazakin odotetun uuden Ghibli-elokuvan traileri julkaistiin - katso täältä
Julkaistu 16.08.2013 01:01 | Päivitetty 16.08.2013 01:01
sielua
Kirjoittanut:Japanin animaatioylpeyden, Ghibli-studioiden, toisen ja tunnetumman perustajan Hayao Miyazakin tulevan uuden elokuvan traileri on julkaistu. Englanniksi The Wind Rises -nimellä kulkevan animaation trailerin voi katsoa yltä.

The Wind Rises kertoo Japanille Toisessa maailmansodassa hävittäjälentäjiä suunnitelleen Jiro Horikoshin elämästä useiden vuosikymmenten ajanjaksolla.

Animaatio palaa ilmailuteemallaan Porco Rosson, erään Miyazakin rakastetuimmista elokuvista maastolle. Tapahtuma-aika ja sota viittaavaat toisaalta Ghiblin toisen perustajan Isao Takahatan Tulikärpästen haudan tunnelmiin.

The Wind Rises vaikuttaa Miyazakin paluulta aikuisempaan kerrontaan herttaisen lapsekkaan Ponyo rantakalliolla -sovituksen jälkeen.

Japanissa jo julkaistu elokuva on tehnyt selvää jälkeä kotimaan lippuluukuilla. Se on pysynyt katsojatilastojen kärkipaikalla kuukauden ajan, julkaisustaan lähtien.

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202