Wild Child

Wild Child (2008)

  • 2

Emma Roberts esittää Poppya, 16-vuotiasta amerikkalaispissistä, jonka isä lähettää hänet Englantiin sisäoppilaitokseen.

julkaistu 2009-02-25 / päivitetty 11.05. klo 13:01

KUVA 4

Alex Pettyfer ja Emma Roberts
Alex Pettyfer ja Emma Roberts 

KUVA 3

Juno Temple
Juno Temple 

KUVA 2

Linzey Cocker, Emma Roberts ja Kimberley Nixon
Linzey Cocker, Emma Roberts ja Kimberley Nixon 

KUVA 1

Emma Roberts.
Emma Roberts. 

Wild Child

Ohjaus Nick Moore
Näyttelijät Emma Roberts, Aidan Quinn, Georgia King, Natasha Richardson, Kimberley Nixon, Juno Temple, Shirley Henderson, Nick Frost, Alex Pettyfer
Maa Yhdysvallat / Iso-Britannia / Ranska
Pituus 98 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Studio Canal, Universal Pictures, Working Title Films ja Finnkino

Emma Roberts esittää Poppya, 16-vuotiasta amerikkalaispissistä, jonka isä (Aidan Quinn) saa lopulta tarpeekseen nuoren neidin holtittomista tempauksista ja lähettää hänet Englantiin sisäoppilaitokseen. Aluksi elämä tiukasti kontrolloidussa koulussa on Poppylle suoranaista helvettiä, ja hän suunnittelee jatkuvasti pakenemista. Onneksi koulusta löytyy kuitenkin mukaviakin tyyppejä, kuten Poppyn neljä huonekaveria, jotka lupaavat auttaa Poppya saamaan potkut koulusta.

Sanottakoon heti aluksi, ettei 30-vuotiaan miehen pitäisi olla arvostelemassa Wild Childin kaltaista elokuvaa, mutta tässä sitä nyt ollaan. Minun kykyni tulkita tällaista elokuvaa teinitytöille ovat yhtä vaatimattomat, kuin heidän kykynsä analysoida Ingmar Bergmanin elokuvia Peter Von Bachille.

Wild Child on kömpelösti ohjattu elokuva, joka tuntuu harvinaisen tylsältä jopa oman genrensä sisällä, ja on muutenkin tekniseltä toteutukseltaan melko amatöörimäinen. Paradoksaalista on se, että melkoisen töksähtelevästi leikattu elokuva on nimenomaan leikkauspuolella kunnostautuneen Nick Mooren debyyttiohjaus.

Mutta eihän tässä ole kysymys leikkauksesta, eikä tarinan omaperäisyydestä. Teinineidit saattavat hihkua paljonkin nuoren ja energisen Poppyn ja hänen ystäviensä edesottamuksille, jotka on kuvattu yhtälailla vauhdikkaasti ja värikkäästi. Elokuvassa keskitytään kuvaamaan lähinnä Poppyn sopeutumisvaikeuksia joustamattomaan sisäoppilaitokseen, mutta lopulta tarina kertoo yhtä paljon myös nuorten tyttöjen ystävyydestä ja oman tiensä löytämisestä. On mahdollista, että nuoriso näkee Wild Childin hyvinkin sympaattisena kasvutarinana (?).

Nuoret näyttelijättäret ovat elokuvan vahva puoli. Emma Roberts ja varsinkin nuoret brittinäyttelijättäret, esim. Georgia King ja Juno Temple ovat pirteitä rooleissaan. Pieniin sivurooleihin on saatu yllättävän suuriakin nimiä, kuten Aidan Quinn, Shirley Henderson ja Nick Frost.

Suomalaisesta näkökulmasta kerrottakoon pienenä kuriositeettina, että Emma Roberts kuullaan suomalaisessa Niko – Lentäjän poika-elokuvassa Wilman ääninäyttelijänä.

Teksti © 2009 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202