Vares - Pahan suudelma

Vares - Pahan suudelma (2011)

| Blu-ray
  • 2

Reijo Mäen Vares-kirjasarjan kolmanteen filmatisointiin on hankittu uusi ohjaaja ja pääosa.

julkaistu 2011-05-26 / päivitetty 24.11. klo 13:01

KUVA 4

Anu Sinisalo ja Antti Reini
Anu Sinisalo ja Antti Reini 

KUVA 3

Maria Järvenhelmi
Maria Järvenhelmi 

KUVA 2

Antti Reini ja  Jasper Pääkkönen
Antti Reini ja Jasper Pääkkönen 

KUVA 1

Antti Reini
Antti Reini 

Vares - Pahan suudelma

Ohjaus Anders Engström
Näyttelijät Antti Reini, Anu Sinisalo, Eppu Salminen, Maria Järvenhelmi, Matti Onnismaa, Jasper Pääkkönen, Mikko Leppilampi, Ilkka Heiskanen, Mikko Nousiainen
Maa Suomi
Pituus 94 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Vares III poster

Reijo Mäen Vares-kirjasarjan kolmanteen filmatisointiin on hankittu uusi ohjaaja ja pääosa. Sen kerronta on yllätyksetöntä, mutta tunnelma harmittoman rento. Antti Reini pääosassa on karismaattinen, sivuosahahmot taas erinäisiä kliseekimppuja.

Katariina Sourin ja Anders Engströmin sovitettu käsikirjoitus pohjaa Mäen samannnimiseen romaaniin. Kovin kuluneessa tarinassa on nuoren tytön selvittämätön murha, jota yksityisetsivä Jussi Vares (Reini) palkataan tutkimaan. Toimeksiantajana ovat kuolleen sukulaiset. Uhrin täti Laila (Anu Sinisalo) on viehättävä, siitä tarinan romanttinen veto. Lailan mies (Ville Virtanen) on yliopistoprofessori ja ehkä häntäheikki.

Stereotyyppinen hahmokatras koostuu myös muun muassa häikäilemättömästä uutismiehestä (Leppilampi), huonosta kirjailijasta (Salminen), sekoilevasta vasikasta (Pääkkönen), Vareksen taksikuski-strippari-ystävästä (Järvenhelmi) ja pelottavasta huumeveikosta (Nousiainen).

Tapahtumat sijoittuvat Turkuun, jota kuvataan toistuvilla, haljuilla ilmakuvilla. Kuten yksittäisillä hahmoilla, paikalla ei ole suurta merkitystä, kaikki kun tuntuu tapahtuvan kioskikirjallisuuden standardiuniversumissa. Kamerakieli on laadukkaan televisiomaista. Esimerkiksi välähtelevät takaumat ovat kuitenkin auttamattoman vanhentuneita.

Pääosassa Reini on miellyttävä. Yliopiston ja taidemaailman piirteitä halveksuvat “kansanomaisuudet” eivät tosin sovi hänen rakentamansa Vareksen suuhun. Hahmon tarinaa kuljettava kertojanääni vahvistaa turvallista, yhdentekevän kanssa flirttailevaa yleiseetosta.

Heikon taustamateriaalin vuoksi Pahan suudelmalta ei voi odottaa kuin keskinkertaisuutta. Lopun lähestyessä mukaan tulee hölmömpiä vaiheita, joista viimeiseen ratkaisevaan käänteeseen ei uskoisi kai edes ensimmäistä dekkariaan katsova.

Blu-ray: Nordisk Filmin levittämän julkaisun 1080p 2.53:1-laajakuva on ajoittain formaatille varsin kohisevaa. 5.1. DTS-HD MA -ääniraita ei juuri joudu koetukselle, mutta paikoin äänimaisema on liian terävä.

Lisämateriaalina yhteen pidennettyyn kohtaukseen liittyviä poistettuja kohtauksia (2,5 min), elokuvassa tehdyn digitaalisen jälikäsittelyn “kuvanmuokkaus esimerkkejä” ja kaksi traileria.

Teksti: © 2011 Aleksi Salonen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

Freddy tunnistaa Battyssa kaltaisensa.

Kuka pelkää puudelia Lue arvio »

Emma Stone

Cruella Lue arvio »

Jodie Comer ja Ryan Reynolds

Free Guy Lue arvio »

Petteri goes Guy Ritchie.

Petteri Kaniini: Kani karkuteillä Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202