Vain seksiä

Friendswith Benefits (2011)

| DVD
  • 3

Elokuva välttelee hiuksen hienosti genrelleen tyypillisimmät kliseet ja erottuu siten joukosta.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2012-02-18 / päivitetty 18.02. klo 12:12

KUVA 4

Mila Kunis & Justin Timberlake
Mila Kunis & Justin Timberlake 

KUVA 3

Mila Kunis & Justin Timberlake
Mila Kunis & Justin Timberlake 

KUVA 2

Justin Timberlake
Justin Timberlake 

KUVA 1

Richard Jenkins, Woody Harrelson & Justin Timberlake
Richard Jenkins, Woody Harrelson & Justin Timberlake 

Vain seksiä

Ohjaus Will Gluck
Näyttelijät Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Shaun White, Jenna Elfman
Maa Yhdysvallat
Pituus 110 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Romanttisen komedian peruskaava on pitkään ollut simppeli: on poika tapaa tytön, poika menettää tytön ja poika tapaa tytön uudestaan –juoni, kaksi komean kaunista päänäyttelijää ja sivuosassa mahdollisesti suuri tähti, niin ja muutama kekseliäs vuorosana.

Muutoksen tuulet puhaltavat romkomeissa ja kaavaan on tullut pieniä muutoksia. Tänäkin päivänä poika kyllä tapaa sen tytön, mutta hieman eri merkeissä kuten aikaisemmin. Viimeisintä huutoa nimittäin ovat tarinat kaveriseksistä, joissa pidetään hauskaa ilman sen vakavampia sitoumuksia.

Hollywood on nostanut perimmäiseksi kysymykseksi sen, voiko kaksi henkilöä harrastaa seksiä ilman parisuhdetta? Teoriassa se on hieno idea, mutta käytännössä ei kuitenkaan ihan mutkatonta, kuten Edward Zwickin Love and Other Drugs ja Ivan Reitmanin Vain ystävien kesken -elokuvissa nähtiin. Saman konseptin parissa jatketaan myös Will Gluckin ohjaamassa elokuvassa Vain seksiä, jossa kahden ystävän välinen seksisuhde saa romanttisia piirteitä.

Vain seksiä hehkuttaa sinkkuelämän hienouksia ja haistattaa salakavalasti pitkät perinteisille romanttisille komedioille. Alku lupaa röyhkeää tarinaa, mutta valitettavasti Gluck ei uskalla viedä hienoja ideoitaan ja näkemyksiään loppuun asti, vaan antaa periksi. Tästä huolimatta elokuva kuitenkin onnistuu välttämään genrelleen tyypillisimmät kliseet onnistuen siten erottumaan hieman joukosta.

Elokuvassa nähtävä huumori on kepeää ja ehkä jopa astetta kypsempää, välillä mennään jopa kyynisyyden puolelle. Vain seksiä on aidosti hauska, jossa näyttelijöiden, Mila Kuniksen ja Justin Timberlaken, välinen sanailu on nokkelaa ja sujuvaa. Kuniksen ja Timberlaken keskinäinen yhteistyö toimii ja välittyy loistavasti katsojille, oli sitten kyse petikohtauksesta tai sitten vain keskinäisestä läpän heitosta.

Sivuosissa näyttelevät Woody Harrelson, Patricia Clarkson ja Richard Jenkins ovat mainitsemisen arvoisia, sillä heidän työskentelynsä on uskaliasta ja hetkittäin jopa koskettavaa. Omaperäisillä roolihahmoilla ja ennen kaikkea näyttelijävalinnoilla annetaan elokuvassa nähtävät pienet puutteet anteeksi.

Romanttisen komedian ystäville Vain seksiä on viihdyttävä 110 minuuttinen, joka lämmittää koleana syysiltana.

DVD: Sony Pictures Home Entertainment julkaisussa on anamorfinen laajakuva 2.40:1 ja ääniraitana Dolby Digital 5.1. Levy sisältää poistettuja kohtauksia ja otoksia sekä ohjaaja Vill Gluckin sekä Justin Timberlaken ja Mila Kunisin kommenttiraidat.

Teksti: © 2011 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202