Antiikin tarujen laiskassa pop-päivityksessä taistellaan taas Titaaneja vastaan.
Umpisurkealla World Invasion: Battle Los Angelesilla ponnistanut Jonathan Liebesman jatkaa matalalentoa umpiväsyneellä muinaisfantasialla. Niminäyttelijät ja osaava tehosteosasto ovat kofeiinittomia.
Kiirehtivä ja kankean kompositionaalisella dialogilla täyteen ahdettu alku kielii kovin tutusta pakkopullasta. Antiikin tarujen laiskassa pop-päivityksessä taistellaan Titaaneja vastaan pojalllisen puolijumalan Perseuksen johdolla, aika lailla kuin Tarsemin Immortalsissa (kahdesta näyttävämpi).
Ihmisten uskon puute on tehnyt jumalista heikkoja – ovat kai muuttuneet Peter Panin keijuiksi. Perseus taas painii kasvatus- ja yhteiskuntavastuun ristivedossa. Kumman maineikas näyttelijäjoukko on materiaaliin nähden vahva, vain Bill Nighyn ylinäyttely iskee vyön alle.
Tulen, magman ja kivimurskantäyteiset tehosteet räiskyvät, mutta kuvakieleltään silppuisa ja näkemyksetön toiminta vie voimat.
Teksti: © 2012 Aleksi Salonen
Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!
Lue lisää »Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.
Lue lisää »Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…
Lue lisää »Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!
Lue lisää »Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.
Lue lisää »Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.
Lue lisää »Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
PÄÄTOIMITTAJA