Thor: The Dark World

Thor: The Dark World (2013)

| Blu-ray
  • 2

Jykevän shakespeareaanisen sarjakuvafilmatisoinnin jatko-osa häivyttää heikkoutensa hihitykseen.

julkaistu 2014-03-06 / päivitetty 03.04. klo 12:12

KUVA 2

Tom Hiddleston
Tom Hiddleston 

KUVA 1

Chris Hemsworth ja Natalie Portman
Chris Hemsworth ja Natalie Portman 

Thor: The Dark World

Ohjaus Alan Taylor
Näyttelijät Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Christopher Eccleston, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kat Dennings, Ray Stevenson, Zachary Levi, Tadanobu Asano, Jaimie Alexander, Rene Russo, Anthony Hopkins
Maa Yhdysvallat
Pituus 111 min
Ikäraja 12 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Thor yllätti Kenneth Branagh’n ohjauksessa olemalla pohjimmiltaan samastuttava jumalten perheriita. Lisäosa The Dark World taas on kuin Avengers, jossa maailmankaikkeuden tuho on pahvitausta irtonauruille ja nyrkkimatseille.

Valkoihoiset mustat haltiat janoavat Aetheriä (ei Eetteriä!), muinaista energiajuomaa, jonka Thorin (Chris Hemsworth) ihmisheila Jane (Natalie Portman) vapauttaa käveltyään vahingossa toiseen ulottuvuuteen. Sillä voisi tuhota maailman, koska mustat haltiat. Anthony Hopkinsin alustus tästä saa kiemurtelemaan penkissä. Haltijoista ei onneksi tarvitse kiinnostua.

Ykkös-Thoria – joka budjettisyistä sisälsi samankaltaista hassuttelua – pikkunäppärämmin sanaileva Thor: The Dark World on hyvin näytelty: Tom Hiddleston varastaa taas show’n ilkikurisena Lokina, Stellan Skarsgård jatkaa kreisivaihteella ja Idris Elba saa pienen roolinsa näyttämään tärkeältä. Heikkoja suorituksia ei ole. Syy saattaa olla ansioituneen televisionohjaaja Alan Taylorin ohjaksissa. Tähtiä ei hukuteta lavasteisiin.

Iänikuisen maailmanlopun torjuminen on aiheena Yggdrasillin mitan päässä oikeista, kiinnostavista ihmissuhteista. Erityisesti tylsistyttävät täytejaksot muissa maailmanpuun haaroissa. Fantasia herää Lokin ja Thorin veljeshetkien ohella eloon vain muutaman kerran.

Kaksi kohtausta ansaitsee maininnan: satumaisen kauniit joukkohautajaiset Asgårdissa sekä Thorin loppumittelö haltioista pimeimmän kanssa (Christopher Eccleston). Jälkimmäisessä ulottuvuushippa on ohjattu seurattavan selkeästi, koomisella vivahteella, eikä syyllisty sellaiseen tympeään tuhopornoon kuin vaikka Man of Steel.

Kehnojen sarjisfilmien seurassa Thor: The Dark World esiintyy vielä edukseen. Hyvät hahmot ja niiden ensimmäisestä osasta kantautuvat keskeiset jännitteet pitävät kulissin pystyssä, vaikka vain vaivoin.

Blu-ray: Julkaisussa 1080p 2.35 : 1 -laajakuva ja DTS-HD MA 7.1 -ääniraita.

Lisämateriaali:
• Marvel One-Shot: All Hail The King
• A Brothers Journey: Thor & Loki
• Exclusive Look – Captain America: The Winter Soldier
• Scoring Thor: The Dark World with Brian Tyler
• Poistettuja ja vaihtoehtoisia kohtauksia
• Kommenttiraita, jolla Alan Taylor, Kevin Feige, Tom Hiddleston ja Kramer Morgenthau

Teksti: 2013 Aleksi Salonen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202