Rock, The - Paluu helvettiin

The Rock (1996)

  • 3

Entiset USA:n erikoisjoukkojen jäsenet ovat vallanneet Alcatrazin saaren ja uhittelevat sieltä käsin kemiallisilla aseillaan. Hätiin kiitää FBI:n kemiamies, toimistorotta Stanley Goodspeed (Nicolas Ca…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-10 / päivitetty 10.06. klo 18:06

KUVA 2

Sean Connery ja Nicolas Cage
Sean Connery ja Nicolas Cage 

KUVA 1

Nicolas Cage
Nicolas Cage 

Rock, The - Paluu helvettiin

Ohjaus Michael Bay
Näyttelijät Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, John Spencer, David Morse, William Forsythe
Maa Yhdysvallat
Pituus 135 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1996 Don Simpson/Jerry Bruckheimer Films ja Hollywood Pictures.

Alcatrazin vankilasaari, on nykyään pulssia nostattava turistikohde San Franciscon edustalla. Legendan mukaanhan vain yksi vanki on saarelta onnistunut pakenemaan. Nyt miljoonien henki riippuu siitä, pystyykö sinne kaksi miestä ujuttautumaan: Entiset USA:n erikoisjoukkojen jäsenet ovat nimittäin vallanneet saaren ja uhittelevat sieltä käsin kemiallisilla aseillaan. Hätiin valjastetaan FBI:n kemiamies, toimistorotta Stanley Goodspeed (Nicolas Cage). Avukseen hän saa juuri sen yhden miehen, joka saarelta on paennut… Niinpä the Rock on jälleen avattu!

Bad Boys -toimintapätkällään Bruckheimer/Simpsonin talliin päässyt ohjaaja Michael Bay pistää hyrskyn myrskyn. Perinteiset kamerakulmat joutivat romukoppaan ja tuotantoa tehtiin isolla rahalla.

Pääosiin sijoitettiin avokätisesti ja täkyyn tarttuivat Nicolas Cage, Ed Harris, William Forsythe ja yllättäen triplanolla sir Sean Connery. Näillä aineksilla oli lähes mahdotonta epäonnistua ja kassakoneet kilkattivatkin iloisesti peräti 140 miljoonan jenkkitaalan verran.

The Rock – paluu helvettiin pätkässä rymistellään, ammuskellaan ja räjäytellään loputtomalla tahdilla, mutta mukaan on ympätty onnistuneesti ihan pohtimisen arvoisia moraalisia kysymyksiä. Rakkaustarinat on jätetty sivummalle ja keskitytty mieluumin Cagen ja Conneryn väliseen dialogiin. Leffassa on paljon asiavirheitä ja Michael Bayn bravuureita, paremminkin musiikkivideoihin sopivia ylikorostettuja kohtauksia (mm. Goodspeedin soihdulla huitominen) mutta kun ei turhia ajattele niin lopputulos on viihdyttävä.

Elokuva jäi tuottaja Don Simpsonin viimeiseksi.

teksti: © 2006 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202