The Green Hornet

The Green Hornet (2011)

| Blu-ray
  • 2

Seth Rogenin ja Evan Goldbergin supersankarilämmittely jatkaa kaksikon tavaramerkkihuumorilla.

julkaistu 2011-06-25 / päivitetty 27.06. klo 21:09

KUVA 4

Jay Chou ja Seth Rogen
Jay Chou ja Seth Rogen 

KUVA 3

Jay Chou
Jay Chou 

KUVA 2

Christoph Waltz
Christoph Waltz 

KUVA 1

Seth Rogen ja Cameron Diaz
Seth Rogen ja Cameron Diaz 

The Green Hornet

Ohjaus Michel Gondry
Näyttelijät Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Christoph Waltz, Edward James Olmos, David Harbour, Tom Wilkinson,
Maa Yhdysvallat
Pituus 120min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Green Hornet poster

Seth Rogenin ja Evan Goldbergin kirjoittama supersankarilämmittely jatkaa kaksikon tavaramerkkihuumorilla, entistä väsyneemmin. Tunnetuimmillaan Bruce Leen pinnalle nostanut sankarisarja ei alkujaankaan ollut järin persoonallinen. Michel Gondry ohjaajana lisää yhtälöön yllättävän vähän. 3D-toiminta tarjoaa elokuvan harvoja iloja.

Vihreän Herhiläisen pitkässä tuotantolimbossa ollut uusi elokuvatuleminen antaa sankarilleen pakollisen isäkompleksin. Britt Reidin (Rogen) isä (Tom Wilkinson) on pojalleen kova, kaupungin arvostama lehtimoguli. Isän yllättävä kuolema jättää lehden omistajuuden itsekkäälle playboy-pojalle.

Lorvailijaa journalismi ei kiinnosta. Isän kunniaksi nostatettu patsas tuo kuitenkin oedipaaliset traumat pintaan. Mukaan myöhäiseen vastaiskuun tarttuu taistelulajiekspertti ja keksijä, isän aikanaan huonosti kohtelema työntekijä Kato (Jay Chou). Ensimmäinen toimi on fallinen dekapitaatio, mutta sattuman johdatuksella kaksikko tulee auttaneeksi myös eräitä ryöstön kohteeksi joutuneita. Lehdellekin löytyy pian käyttöä, Herhiläisen antisankarimyytin luomisessa.

Huumori edustaa Judd Apatowin pinnalle nostamaa härskien vitsien ja ilkeiden röhönaurujen tyyliä. Green Hornetissa komiikan lataus on heikko ja pohjaa lähinnä Rogenin hihittelevään persoonaan. Runsaasti tyhjäkäyvä toimintakomedia viihdyttääkin parhaiten matrixmaisissa taistelukohtauksissaan, joiden 3D-efekti on näyttävä ja koreografiat kohdallaan. Korostunut ruumiillisuus on strereoskopian yksi harvoja todellisia iloja.

Toiminnan ja komiikan liitto toimii kunnolla tasan yhden kerran. Kun vigilanttioperaatioiden todellinen suunnittelija ja toteuttaja Kato käy itsekkään ja seksistisen Reidin kimppuun, tuo tappelu mieleen Vaaleanpunaisen pantterin Clouseaun ja tämän avustajan kohelluksen. Se ei ole sattumaa: Blake Edwardsin Panttereiden apurin nimeksi oli napattu juuri Kato, 40-luvun Herhiläis-lyhytelokuvasarjasta.

Päivityksessä on tapahtunut outoja lapsuksia. Lehtialan kriisiä ei nykypäivään sijoittumisesta huolimatta noteerata ja päivän tärkeimmät uutiset luetaan yhä paperilehden etusivulta. Median ja poliitikkojen kähmintöihin liittyvä taustatarina on viitteellinen. Koko viimeinen viisitoistaminuuttinen, USB-tikunkin sisältävä juonenpalanen perustuu siihen, ettei sankariparivaljakon superautossa jostain syystä ole verkkoyhteyttä.

Seth Rogenin karisma ei riitä uskottavaksi playboyksi. Taiwanilainen poptähti Jay Chou on perusvarma. Sivuosamiehitys tuhlataan täysin. Eversti Landana kuuluistunut Christoph Waltz näyttelee pääpahis Chudnofskynsä tähtiroolinsa höyryillä, karismaattinen Edward James Olmos jätetään täysin pimentoon.

Cameron Diazille on kirjoitettu outo, piiloseksistiseltä vaikuttava rooli sihteerinä. Katsojalle vakuutellaan kovasti, että nainenkin voi olla pätevä. Vain hauskassa avausepisodissa piipahtava James Franco jää mieleen. Rimski-Korsakovin sävellykseen perustuva vauhdikas teema kuullaan vasta lopputeksteissä.

Blu-ray: Sony Pictures Entertainmentin julkaisun 1080p 2.40:1 -laajakuva on huipputerävä ja -kontrastinen ja 5.1 DTS MA -ääniraita erottelukykyinen ja tilavaikutusta hyödyntävä. Ekstroina hauskahko gag reel, kuusi esittelypätkää (yhteensä noin tunti), poistettuja kohtauksia ja muun muassa Rogenin ja Gondryn vetämä kommenttiraita.

Teksti: © 2011 Aleksi Salonen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202