The Darkest Hour

The Darkest Hour (2011)

| DVD
  • 1

Suuren katastrofin aineksiin on panostettu, mutta se ei yksin riitä kantamaan elokuvaa.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2012-05-08 / päivitetty 08.05. klo 22:10

KUVA 4

Emile Hirsch
Emile Hirsch 

KUVA 3

Emile Hirch, Joel Kinnaman, Olivia Thirlby ja Rachel Taylor
Emile Hirch, Joel Kinnaman, Olivia Thirlby ja Rachel Taylor  

KUVA 2

Kauniit valoilmiöt taivaalla
Kauniit valoilmiöt taivaalla 

KUVA 1

Emile Hirch
Emile Hirch 

The Darkest Hour

Ohjaus Chris Gorak
Näyttelijät Emile Hirch, Joel Kinnaman, Olivia Thirlby ja Rachel Taylor
Maa Yhdysvallat
Pituus 89 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Chris Gorakin scifi-elokuva sijoittuu Moskovaan. Iloinen uudenvuoden juhlinta keskeytyy, kun ulkoavaruudesta alkaa putoilla väkijoukkoon tappavia sähköpalloja. Suuren katastrofin aineksiin on panostettu 3D-tekniikkaa myöten, mutta se ei riitä yksin kantamaan elokuvaa.

Amerikkalaiset ystävykset Sean (Emile Hirsch) ja Ben (Max Minghella) ovat tulleet Moskovaan liikeasioissa, jotka menevät kuitenkin pahasti mönkään petollisen ruotsalaisen liikekumppanin Skylerin (Joel Kinnaman) takia. Onneksi illan menomestasta seuraksi löytyvät amerikkalaiset Anne (Rachael Taylor) ja Natalia (Olivia Thirlby). Juhlahumu keskeytyy yllättäen kun ulkoa alkaa kuulua räiskettä. On uudenvuoden aatto, joten kaikki rientävät ulos ihastelemaan erikoisia valoilmiöitä.

Riemu muuttuu kauhuksi, kun ilmenee, että taivaalta sataakin tappavia sähköpalloja. Koskettaessa ne muuttavat ihmisen sekunneissa tuhkaksi. Nelikko selviytyy turvaan, jonne he saavat seurakseen myös Skylerin. Kun joukko uskaltautuu lopulta takaisin ulos, on näky lohduton. Vain tuuli pyörittelee tummaa pölyä Moskovan autioilla kaduilla. Tästä alkaa selviytymisseikkailu nurkan takana vaanivia sähköilmiöitä vastaan.

Katastrofin aineksiin on panostettu yksityiskohtia ja 3D-tekniikkaa myöten. Sähköpallot ja niiden iskut ovat erityisen hienoa katseltavaa. Koko elokuva on kuvattu 3D-kameroilla ja luomistyössä näkyy myös suomalaisosaamista (stereografi Kasimir Lehto). Hienot tehosteet eivät kuitenkaan yksin kannattele elokuvaa.

Heppoista tarinaa kuljetetaan viiden päähenkilön varassa. Lopputulos ei ole kummoinen, kun henkilökuvat ovat paperinohuita – kehnosta dialogista puhumattakaan. Henkilöt jäävät etäisiksi myös toisistaan Benin ja Annen kaveruutta lukuun ottamatta. Heikkoutena on myös tahaton koomisuus: päätön säntäily kaduilla, sähkövaroittimena toimiva hehkulamppu kaulassa ei herätä pelkoa vaan naurattaa.

Scifi-elokuva, jonka idea on sähköpallojen hyökkäys ulkoavaruudesta maahan, kuulostaa hauskalta. Siinä on ainekset hyvälle kaaokselle, mutta onnistumisia on ainoastaan tehosteiden tasolla. Jatko-osa jää toivottavasti suunnitteluasteelle.

DVD: FS Filmin julkaisussa on anamorfinen 2.35:1-laajakuva ja DD 5.1-ääni. Lisämateriaaleina levyllä on poistettuja kohtauksia ja yksi pidennetty kohtaus.

Teksti: © 2011 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202