Sekavia suhteita

Because I Said So (2007)

  • 1

Because I Said so kuvaa naisia holtittomina ääliöinä, joiden elämän tarkoituksena tuntuu olevan miesten perään kuolaaminen, seksistä puhuminen kovaan ääneen kenkäkaupassa, alusvaatteiden vertailu ja k…

julkaistu 2009-01-15 / päivitetty 16.03. klo 10:10

KUVA 2

Mandy Moore, Piper Perabo ja Lauren Graham
Mandy Moore, Piper Perabo ja Lauren Graham 

KUVA 1

Diane Keaton ja morsiusneidot. Söpöä.
Diane Keaton ja morsiusneidot. Söpöä. 

Sekavia suhteita

Ohjaus Michael Lehmann
Näyttelijät Diane Keaton, Mandy Moore, Piper Perabo
Maa Yhdysvallat
Pituus 102 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Gold Circle Films

Because I Said So on niin perinteinen romanttinen draamakomedia kuin olla ja voi. Yleensä tällaiset tusinatekeleet ovat aika harmittomia, tytöille/naisille suunnattuja nyyhkytyselokuvia, jotka on helppo ohittaa uhraamatta niille kahta ajatusta. Tällaisia elokuvia ei normaalisti viitsisi edes arvostella. Because I Said So´n synnit ovat kuitenkin niin raskaat, että pakko antaa vähän piiskaa.

Palataan siihen piiskaamiseen kohta. Selvitetään ensin vähän juonta, vaikka aika surkeaa kerrottavaa sekin on. Elokuvan keskiössä on toivoton sinkkuneiti Milly (Mandy Moore) ja hänen äitinsä Daphne (Diane Keaton), joka yrittää epätoivoisesti löytää miehen tyttärelleen, jolla on menneisyydessä ollut huonoa onnea vastakkaisen sukupuolen kanssa. Daphnen kautta Milly löytääkin lopulta kaksi ihastuttavaa miestä, Jasonin (Tom Everett Scott) ja Johnnyn (Gabriel Macht). Ongelmana on vaan se, että valinta kahden ihanan miehen väliltä on niin vaikeaa. Millyn ihmissuhdeongelmia on mukana selvittelemässä hänen kaksi siskoaan, Maggie (Lauren Graham) ja Mae (Piper Perabo). Hohhoijaa.

Elokuvateatterissa ainakin suurehkolla ryhmällä rouvia näytti olevan kovin hauskaa. En kyllä ymmärrä miksi. Because I Said so kuvaa naisia holtittomina ääliöinä, joiden elämän tarkoituksena tuntuu olevan miesten perään kuolaaminen, seksistä puhuminen kovaan ääneen kenkäkaupassa, alusvaatteiden vertailu ja keskinäinen nahistelu. Voi herranen aika. Sääliksi käy sitä naista, joka samaistuu näihin henkilöhahmoihin. Niin miehet kuin naisetkin ovat tässä elokuvassa täysin persoonattomia, pinnallisia ja vielä kaiken lisäksi harvinaisen tyhmiä.

Surullisinta tässä elokuvassa on kuitenkin nähdä, miten Diane Keaton, yksi amerikkalaisen elokuvan suurimpia ja osaavimpia naistähtiä, on alistettu tällaisen lattean ihmissuhdekatastrofin sivuosaan. Se kertoo omaa karua kieltään siitä, kuinka yli 50-vuotiailla naisnäyttelijöillä on Hollywoodissa melkein olemattomat mahdollisuudet saada mitään mielenkiintoista tai haastavaa roolia itselleen. Diane Keaton menee hukkaan tällaisessa surkeudessa.

Diane Keaton on silti ainoa asia, jonka takia tätä elokuvaa voisi kenellekään edes harkita suosittelevansa. Muuten näyttelijäsuoritukset ovat perus televisiodraamatasoa. Mandy Moore on kyllä nätti, mutta ei erityisen hauska, eikä hänestä hehku minkäänlaista persoonallisuutta. Lauren Graham ja Piper Perabo unohtuvat alikirjoitetuissa sivuosissa nopeasti. Tarinan miehet, Jason ja Johnny, ovat yksiulotteisia stereotypioita, joista luulisi olevan romantiikka kaukana. Ja hauskuus.

Kaikesta yllämainitusta huolimatta näillä elokuvilla on oma tilauksensa ja yleisönsä. Jos Diane Keatonin haaskaus ja mielikuvitukseton, yllätyksetön ja omaa genreään toistava käsikirjoitus eivät häiritse, niin kyllähän tästä elokuvasta saattaa pari hymyä irrota.

© Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202