Rush Hour 3

Rush Hour 3 (2007)

  • 2

Rush Hour 3 on edeltäjiensä tavoin kaavoihin kangistunut buddy-toimintakomedia

julkaistu 2007-01-08 / päivitetty 28.09. klo 16:04

KUVA 3

Chris Tucker ja Jackie Chan
Chris Tucker ja Jackie Chan 

KUVA 2

Chris Tucker
Chris Tucker 

KUVA 1

Chris Tucker ja Jackie Chan
Chris Tucker ja Jackie Chan 

Rush Hour 3

Ohjaus Brett Ratner
Näyttelijät Jackie Chan, Chris Tucker, Max von Sydow, Roman Polanski
Maa Yhdysvallat
Pituus 91 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 New Line Cinema, Avery Pix, Roger Birnbaum Productions ja Rat Entertainment.

Ensimmäisessä Rush Hour -elokuvassa poliisit Lee (Jackie Chan) ja Carter (Chris Tucker) yhdistivät voimansa ja kylvivät tuhoa Los Angelesissa, kun taas jatko-osassa kaverukset suuntasivat Hong Kongiin ajautuen taas ongelmiin.

Rush Hour 3:ssa osansa saa Eurooppa, kun iskuja, potkuja ja huonoja vitsejä tykittävä kaksikko suuntaa kulkunsa Pariisiin. Täällä olisi sitten tarkoitus päästä kiinalaisen rikollisimperiumi Triadin jalanjäljille, jonka vastuulla on muun rikoksen ohella Leen ystävän murha. Eli luvassa on se sama toimintakomedia kuin kahdella ensimmäiselläkin kerralla.

Vakavalle arvostelulle tässä ei varmaan ole sen suurempaa tilausta. Kaava on niin peruskauraa, että sen tapahtumat on suurin piirtein arvattu jo ennen kun elokuvaa on edes katsottu: luvassa on väkinäistä huumoria ja tappelua sopivassa suhteessa. Juuri muuta ei sitten olekaan, mutta harva muuta pyytääkään. Ei ollut kahdessa ensimmäisessäkään elokuvassa ja nekin upposivat kansaan kuin Joukahainen suohon. Ja niin uppoaa kolmaskin elokuva, sillä tässä ei ole sen enempää vikaa kuin edellisissäkään. Tai no ehkä vähän.

Juttu on nimittäin niin, että vanha kunnon Jackie Chan alkaa olla vanha. Vaikka yritystä on edelleen, totuus on se, että Chanin liikkeet alkavat näyttämään kankeilta, ja koreografiat ovat kaukana entisestä. Juoksukin näyttää jo vähän hassulta.

Ja jos Chan ei kanna tällaista elokuvaa niin kuka sitten? Chris Tucker? Ei todellakaan. Vaikka elokuvan noin 5000 vitsiin mahtuu muutama hauskakin gagi, on Tucker silti pääasiallisesti rasittavaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Hän on oman itsensä parodia, joka ei koskaan naurattanut.

Rush Hour 3 on edeltäjiensä tavoin kaavoihin kangistunut buddy-toimintakomedia, joka ei herätä paljoakaan tunteita suuntaan tai toiseen. Se on oman genrensä perusmättöä niin hyvässä kuin pahassakin. Se, miten mukaan pieniin sivuosiin on saatu mm. Roman Polanskin ja Max von Sydowin kaltaiset elokuvalegendat, on allekirjoittaneelle yhden sortin mysteeri.

Teksti: © 2007 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202