Rocky II - Rockyn uusintaottelu

Rocky II (1979)

  • 2

Ensimmäinen Rocky-elokuva oli hieno kertomus amatöörikehien kasvatista, joka sai mahdollisuuden maailmanmestaruusotteluun. Rockyn uusintaottelu jatkaa tarinaa, mutta tekee se hölmösti ja viitoittaa sa…

Kari Glödstaf
julkaistu 2009-02-12 / päivitetty 12.07. klo 17:05

KUVA 1

Sylvester Stallone ja Carl Weathers
Sylvester Stallone ja Carl Weathers 

Rocky II - Rockyn uusintaottelu

Ohjaus Sylvester Stallone
Näyttelijät Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith
Maa Yhdysvallat
Pituus 119 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1979 Chartoff-Winkler Productions.

MM-ottelu Apollo Creediä vastaan päättyy pistetappioon ja vakavan silmävamman saanut Rocky Balboa päättää jättää nyrkkeilykehät ja aloittaa uuden, normaalin elämän. Hän menee naimisiin tyttöystävänsä Adrianin kanssa, ostaa asunnon ja auton ja ottelupalkkion huvetessa alkaa etsimään työtä. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Työtä kouluttamattomalle Rockylle löytyy sangen niukasti ja pikkuhiljaa alkaa miehen veri vetää takaisin nyrkkeilykehään. Ja kun Apollo haastaa Rockyn uusintaotteluun, on homma selvä.

Stallonen ensimmäinen Rocky -elokuva vuodelta 1976 oli melkoinen menestys ja se nappasi itselleen kolme Oscaria (paras elokuva, käsikirjoitus, leikkaus), joten kysyntää jatko-osalle siis oli. Tällä kertaa Stallone hoiti käsikirjoittamisen lisäksi myös ohjauksen – eikä lainkaan huonosti.

Mukana elokuvassa ovat ykkösosastakin tutut Carl Weathers (Apollo Creed), Talia Shire (Adrian, Kummisetä -trilogia), Burt Young (Paulie) sekä Burgess Meredith (Mick), joka äityy elokuvan selvästi parhaimpaan roolisuoritukseen Rockyn vaativana ja vihaisena valmentajana.

Elokuvan ensimmäinen tunti on hienosti tehty ja syventää Rockyn tarinaa. Kuinka vaikeaa on elää ilman koulutusta ja työtä, kun ainoa mitä osaa tehdä on vetää toisia turpaan ja ansioluettelossa saavutuksena on vain hävitty MM-ottelu. Mikäli elokuva olisi tehty samaan malliin loppuun saakka, olisi se noussut kenties jopa pienoiseksi klassikoksi.

Mutta. Valitettavasti sinänsä hieno ja hyvin rakennettu tarina pilataan kliseemäisyyksillä. Rockyn juoksulenkki halki Philadelphian satojen ihmisten juostessa hänen perässään on suorastaan ärsyttävän yliampuvaa, mutta kaiken kruunaa MM-ottelun ratkaisuhetket. Miksei tällaisia elokuvia tehdä koskaan ennalta-arvaamattomammin?

Elokuva ei onnistu nousemaan ykkösosan tasolle, vaikka potentiaalia olisi ollut vaikka kuinka paljon. Mutta tällaisenaankin se kannattaa katsoa mikäli sattuu olemaan nyrkkeilyelokuvien ja lihaksikkaiden miesten ystävä.

teksti: © 2002 Kari Glödstaf

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202