Rakkauden jäljillä

A Lot Like Love (2005)

  • 3

Rakkauden jäljillä on romanttinen komedia tytöstä ja pojasta, joita kohtalo heittelee yhteen ja repii taas erilleen seitsemän vuoden ajan. Pääosissa Ashton Kutcher ja Amanda Peet.

julkaistu 2009-05-03 / päivitetty 10.05. klo 21:09

KUVA 2

Ashton Kutcher ja Amanda Peet
Ashton Kutcher ja Amanda Peet 

KUVA 1

Ashton Kutcher ja Amanda Peet
Ashton Kutcher ja Amanda Peet 

Rakkauden jäljillä

Ohjaus Nigel Cole
Näyttelijät Ashton Kutcher ja Amanda Peet
Maa Yhdysvallat
Pituus 107 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Mile High Productions, Touchstone Pictures, Beacon Pictures ja Kevin Messick Productions.

Pienen budjetin rakkausleffa Rakkauden jäljillä (A Lot Like Love, 2005) kuuluu niihin yllättäjiin, joilta ei etukäteen odota mitään, mutta jotka jättävät katsomisen jälkeenkin vielä mukavan tunteen pinnalle vellomaan. Elokuva kuuluu myös romanttisena komediana oman genrensä parempaan päähän. Liian monesti nähtyjen kliseiden sijasta pääparin suhdetta kuvataan realistisesti aidontuntuisine ongelmineen. Tämä virkistävä menetelmä saa elokuvan tuntumaan palalta oikeaa elämää.

Rakkauden jäljillä kertoo varsin simppelin tarinan tytöstä (Amanda Peet) ja pojasta (Ashton Kutcher), joita kohtalo heittelee yhteen ja repii taas erilleen seitsemän vuoden ajan. Peetin esittämä Emily on aloitteleva näyttelijä ja valokuvaaja, jolla on vaikeuksia saada parisuhde kestämään, kun taas Kutcherin näyttelemä Oliver on vanhempien luona asuva säälittävähkö tyhjän nyhjääjä, jonka tavoite on saada työpaikka, asunto ja vaimo ennen kuin kolmekymppisyys painaa päälle.

Lähtöasetelmasta lienee helppo päätellä, miten elokuvan lopussa käy, mutta tällä kertaa matka loppuratkaisuun poikkeaa tyypillisestä romanttisesta komediasta. Jopa leffan dialogi tuntuu todellisten ihmisten puheelta. Siitä kiitos kuuluu miellyttävästi näyttelevälle Ashton Kutcherille ja persoonallisen kauniille Amanda Peetille, joiden rentous ei voi olla ihastuttamatta elokuvan aikana. Sivurooleissa on liuta tuttuja kasvoja aina Heroes-kaunotar Ali Larterista House-näyttelijä Kal Penniin. Pikkurooleissa vilahtavat myös 8 Mile –elokuvan Taryn Manning ja Mullan alla –sarjan Jeremy Sisto.

Isoilla tähdillä koristetun elokuvan takana jylläävät vielä vähän tuntemattomammat voimat. Ohjaajana toimiva britti Nigel Cole saatetaan muistaa vuoden 2003 komediasta Kalenteritytöt, ja elokuvan kirjoittaneelle Colin Patrick Lynchille kyseessä oli esikoiskäsikirjoitus.

Rakkauden jäljillä on tavallista virkeämpi romanttinen komedia, mutta silti liian pikkunäppärä jäädäkseen katsojien pitkäaikaismuistiin. Elokuva onkin siksi hyvää perjantai-illan viihdettä, että sen voi katsoa, pitää hauskaa ja unohtaa, kun vastaan on tullut jotain mielenkiintoisempaa.

Teksti: © 2010 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

Freddy tunnistaa Battyssa kaltaisensa.

Kuka pelkää puudelia Lue arvio »

Emma Stone

Cruella Lue arvio »

Jodie Comer ja Ryan Reynolds

Free Guy Lue arvio »

Petteri goes Guy Ritchie.

Petteri Kaniini: Kani karkuteillä Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202