Rakkauden jäljillä

A Lot Like Love (2005)

  • 3

Rakkauden jäljillä on romanttinen komedia tytöstä ja pojasta, joita kohtalo heittelee yhteen ja repii taas erilleen seitsemän vuoden ajan. Pääosissa Ashton Kutcher ja Amanda Peet.

julkaistu 2009-05-03 / päivitetty 10.05. klo 21:09

KUVA 2

Ashton Kutcher ja Amanda Peet
Ashton Kutcher ja Amanda Peet 

KUVA 1

Ashton Kutcher ja Amanda Peet
Ashton Kutcher ja Amanda Peet 

Rakkauden jäljillä

Ohjaus Nigel Cole
Näyttelijät Ashton Kutcher ja Amanda Peet
Maa Yhdysvallat
Pituus 107 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Mile High Productions, Touchstone Pictures, Beacon Pictures ja Kevin Messick Productions.

Pienen budjetin rakkausleffa Rakkauden jäljillä (A Lot Like Love, 2005) kuuluu niihin yllättäjiin, joilta ei etukäteen odota mitään, mutta jotka jättävät katsomisen jälkeenkin vielä mukavan tunteen pinnalle vellomaan. Elokuva kuuluu myös romanttisena komediana oman genrensä parempaan päähän. Liian monesti nähtyjen kliseiden sijasta pääparin suhdetta kuvataan realistisesti aidontuntuisine ongelmineen. Tämä virkistävä menetelmä saa elokuvan tuntumaan palalta oikeaa elämää.

Rakkauden jäljillä kertoo varsin simppelin tarinan tytöstä (Amanda Peet) ja pojasta (Ashton Kutcher), joita kohtalo heittelee yhteen ja repii taas erilleen seitsemän vuoden ajan. Peetin esittämä Emily on aloitteleva näyttelijä ja valokuvaaja, jolla on vaikeuksia saada parisuhde kestämään, kun taas Kutcherin näyttelemä Oliver on vanhempien luona asuva säälittävähkö tyhjän nyhjääjä, jonka tavoite on saada työpaikka, asunto ja vaimo ennen kuin kolmekymppisyys painaa päälle.

Lähtöasetelmasta lienee helppo päätellä, miten elokuvan lopussa käy, mutta tällä kertaa matka loppuratkaisuun poikkeaa tyypillisestä romanttisesta komediasta. Jopa leffan dialogi tuntuu todellisten ihmisten puheelta. Siitä kiitos kuuluu miellyttävästi näyttelevälle Ashton Kutcherille ja persoonallisen kauniille Amanda Peetille, joiden rentous ei voi olla ihastuttamatta elokuvan aikana. Sivurooleissa on liuta tuttuja kasvoja aina Heroes-kaunotar Ali Larterista House-näyttelijä Kal Penniin. Pikkurooleissa vilahtavat myös 8 Mile –elokuvan Taryn Manning ja Mullan alla –sarjan Jeremy Sisto.

Isoilla tähdillä koristetun elokuvan takana jylläävät vielä vähän tuntemattomammat voimat. Ohjaajana toimiva britti Nigel Cole saatetaan muistaa vuoden 2003 komediasta Kalenteritytöt, ja elokuvan kirjoittaneelle Colin Patrick Lynchille kyseessä oli esikoiskäsikirjoitus.

Rakkauden jäljillä on tavallista virkeämpi romanttinen komedia, mutta silti liian pikkunäppärä jäädäkseen katsojien pitkäaikaismuistiin. Elokuva onkin siksi hyvää perjantai-illan viihdettä, että sen voi katsoa, pitää hauskaa ja unohtaa, kun vastaan on tullut jotain mielenkiintoisempaa.

Teksti: © 2010 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202