Pienin painajainen perheessä

Meet the Parents: Little Fockers (2010)

| Blu-ray
  • 1

Rahakkaan Focker-komediasarjan kolmas installaatio on vuosituhannen surullisimpia elokuvia.

julkaistu 2011-05-26 / päivitetty 28.07. klo 01:01

KUVA 4

Colin Baiocchi
Colin Baiocchi 

KUVA 3

Robert De Niro, Owen Wilson, Ben Stiller ja Harvey Keitel
Robert De Niro, Owen Wilson, Ben Stiller ja Harvey Keitel 

KUVA 2

Jessica Alba
Jessica Alba 

KUVA 1

Robert De Niro ja Ben Stiller
Robert De Niro ja Ben Stiller 

Pienin painajainen perheessä

Ohjaus Paul Weitz
Näyttelijät Ben Stiller, Robert De Niro, Owen Wilson, Jessica Alba, Dustin Hoffman, Harvey Keitel, Laura Dern, Barbra Streisand, Teri Polo, Blythe Danner
Maa Yhdysvallat
Pituus 99 min
Ikäraja 11 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Painajainen perheessä 3 poster

Rahakkaan Focker-komediasarjan kolmas installaatio on vuosituhannen surullisimpia elokuvia. Yhä laajentunut tähtijoukko saattaa nauraa matkalla pankkiin, mutta väsynyt ja sekava komedian irvikuva jää häpeäpilkuksi mukana olleiden urille.

Nimestä voisi luulla, että Pienin painajainen perheessä sisältää lastenkasvattamisen komiikkaa. Valitettavasti kyse on yhä demansipoidun Greg Fockerin (Ben Stiller) ja appi-isän, entisen CIA-agentin Jack Byrnesin (Robert De Niro) taistosta perheenpään asemasta. Voisi puhua myös yhteisestä pakkomielteestä, muille suhde ei jätä tilaa.

Sydänvaivoista kärsivä Byrnes haluaa kouluttaa Fockerista seuraajan itselleen, muilta salassa. Asiat luisuvat tietenkin kohti epäjärjestystä, irrallisten sketsien kavalkadissa. Lapsille ruutuaikaa menossa on annettu joitakin minuutteja, hieman enemmän kuin lentäville eritteille. De Niron ja Stillerin innotonta kinailua lasten alkavasta koulupolusta ja Focker-nimestä johdettuja piloja – ks. godfocker – on korvaukseksi loputtomasti.

John Hamburgin ja Victoria Strousen käsikirjoitus on pahan alkupiste. Läpikulkevaksi vitsiksi kelpaa Jessica Alban henkilöimän myyntiedustajan nimi, Andi Garcia. Nimivitsin mitättömyys ei edes tee oikeutta useimpien repliikkien kiusalliselle velttoudelle, joiden kuuleminen lahjakkaiden näytteljöiden huulilta nostattaa tuskan hien otsalle.

Pienin painajainen on kuin elävä ruumis. Pysäytyskuvissa ja trailereissa se näyttää vaivoin olevan hengissä, mutta kankaalta paljastuu halpa imitaatio. Epäkuolleen katseen tyhjyydessä on karmivuutta, joka vaimentaa kaiken naurun. Sieluttomuus tiivistyy De Niron Byrnesissä.

Ajatus Taksikuskista komediassa lienee vielä 90-luvun lopulla vaikuttanut hauskalta. Terapian tarpeessa- ja Painajainen perheessä -vetojen jälkeen jäynä alkoi kulua puhki. Kolmannessa Painajaisessa De Niron laiska työskentely on haitaksi koko elokuvalle ja uhkaa jo uran mainetta.

Alban lisäksi uusina mukana ovat De Niron vanha yhteistyökumppani Harvey Keitel sekä Laura Dern. Owen Wilson toistaa vanhan playboy-roolinsa täysin tarinasta irrallisena, kuten lisäkomiikan toivossa epätoivoisesti mukaan ympätyt Hoffman ja Streisandkin. Huumoria American Pie -ohjaaja Paul Weitz ei galleriallaan saa aikaan, vain väliaikaista helpotusta Stillerin ja De Niron tuskaiselta manialta.

Blu-ray: Paramountin julkaisun 1080p 1.78:1 -laajakuva on ylisaturoitunut, mutta muuten laadukas. Ääniraitana 5.1 DTS-HD MA on puhe-elokuvalle riittävä.

Ekstroissa muun muassa alkuperäistä parempi vaihtoehtoinen alku ja vaihtoehtoloppu, liuta poistettuja kohtauksia, gag-reel, haastatteluja pääosilta (10 min) sekä making of -kuvaus (15 min).

Teksti: © 2010 Aleksi Salonen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Dakota Johnson, Anne-Lise Brevers, Mia Goth ja Majon Van der Schot

Suspiria

| 20.11.

Giallon mestariteoksen kuulaaksi kuviteltu oopiumuni pitelee rikkinäistä peiliä menneisyyttään työstävän kansan kasvojen edessä.

Lue lisää »
Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202