Outlaw

Outlaw (2007)

| DVD
  • 3

Miehet uskovat tekevänsä yhteiskunnalle suurta palvelusta, mutta ryhmän jäsenten uskollisuus alkaa rakoilla, kun omankäden oikeuden raja hämärtyy.

julkaistu 2008-05-20 / päivitetty 20.05. klo 21:09

KUVA 4

Danny Dyer ja Sean Bean
Danny Dyer ja Sean Bean 

KUVA 3

Lennie James ja Bob Hoskins
Lennie James ja Bob Hoskins 

KUVA 2

Sean Bean ja Danny Dyer
Sean Bean ja Danny Dyer 

KUVA 1

Lennie James, Danny Dyer ja Sean Bean
Lennie James, Danny Dyer ja Sean Bean 

Outlaw

Ohjaus Nick Love
Näyttelijät Sean Bean, Danny Dyer, Rupert Friend, Sean Harris, Lennie James, Bob Hoskins
Maa Iso-Britannia
Pituus 101 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Ingenious Film Partners, Vertigo Films ja Sandrew Metronome
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Outlaw esittelee erilaisten ihmisten erilaisia mielipiteitä siitä, kuinka omankädenoikeutta tulisi loppujen lopuksi jakaa. Elokuvan jokaisen päähenkilön ovat laki ja yhteiskunta tavalla tai toisella pettäneet. Elämä senkuin vain jatkaa päähän potkimista. Erilaisista syistä kostoa etsivät ihmiset hakeutuvat Danny Bryantin (Sean Bean) pakeille, toivoen hänen auttavan heitä jakamaan oikeutta.

Outlawin on ohjannut täällä Pohjolassa melko tuntematon Nick Love. Hänen aikaisempia teoksiaan ovat mm. The Football Factory ja The Business. Love on myös käsikirjoittanut kyseiset leffat, kuten Outlawinkin.

Loistavia näyttelijäsuorituksia täynnä oleva elokuva saa kiittää mahtavia näyttelijöitään suuresta osasta toimivuudestaan. Sean Bean (Flightplan) esittää kotiin palaavaa sotilasta Bryantia, joka huomaa kotinsa lukkojen vaihtuneen uusiin, sekä vaimonsa korvanneen hänet uudella versiolla. Yli-innostunutta vartija Hillieriä esittävä Sean Harris osuu naulankantaan suorituksessaan. Samaa voi sanoa kaikista muistakin suorituksista. Erityisesti mieleeni jäi Danny Dyerin (Severance) uskottava esitys ihmisten kynnysmattona olevasta Gene Dekkerinä.

Outlaw jatkaa alusta asti synkkää ja ahdistavaa tulkintaa kautta ihmiskunnan historian jatkuneesta vääryydestä nimeltä epäreiluus. Elokuvan läpi ilmassa säilyy kysymys: miksi sivistynyt nyky-yhteiskunta hellii rikollisia ja veronmaksajat maksavat näiden toilailut? Niitä jotka elävät ja antavat elää, potkitaan päähän ja ne joilla jo on kaikkea, häikäilemättömästi ottavat sen minkä haluavat. Ei tämä nykyinen ihmiskunta ole sittenkään niin sivistynyttä, kuin haluamme itsellemme uskotella.

”Pahikset matalaksi”–tyylistä toimintaa ei elokuvassa ole. Eikä ”kostoposse” myöskään ole mikään supersankariporukka. Elokuvan uskottavuutta paransi juuri se, ettei heille mene kaikki aivan putkeen. Syy siihen miksi Outlaw ei onneksi ole täynnä tylsiä Hollywood-kliseitä on siinä, että se on tehty Isossa-Britanniassa.

Elokuvan loppu mietitytti. Sillä koitettiin herättää toivo ihmiskunnan paremmasta tulevaisuudesta, kirkastaa valo tunnelin päässä. Yritettiin sanoa, että toivoa muka vielä olisi. Toivo paremmasta huomisesta on kyllä jo mennyt, se on valitettavasti kylmä fakta. Yritys pitää maailman nykyisellään ei ole vielä täysin tuhoon tuomittu.

Teksti © 2008 Tomi Jokinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gerard Butler

Greenland

| Blu-ray | 22.12.

Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.

Lue lisää »
Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian

| 09.06.

Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gary Oldman ja Amanda Seyfried

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »
Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202