Outlaw

Outlaw (2007)

| DVD
  • 3

Miehet uskovat tekevänsä yhteiskunnalle suurta palvelusta, mutta ryhmän jäsenten uskollisuus alkaa rakoilla, kun omankäden oikeuden raja hämärtyy.

julkaistu 2008-05-20 / päivitetty 20.05. klo 21:09

KUVA 4

Danny Dyer ja Sean Bean
Danny Dyer ja Sean Bean 

KUVA 3

Lennie James ja Bob Hoskins
Lennie James ja Bob Hoskins 

KUVA 2

Sean Bean ja Danny Dyer
Sean Bean ja Danny Dyer 

KUVA 1

Lennie James, Danny Dyer ja Sean Bean
Lennie James, Danny Dyer ja Sean Bean 

Outlaw

Ohjaus Nick Love
Näyttelijät Sean Bean, Danny Dyer, Rupert Friend, Sean Harris, Lennie James, Bob Hoskins
Maa Iso-Britannia
Pituus 101 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Ingenious Film Partners, Vertigo Films ja Sandrew Metronome
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Outlaw esittelee erilaisten ihmisten erilaisia mielipiteitä siitä, kuinka omankädenoikeutta tulisi loppujen lopuksi jakaa. Elokuvan jokaisen päähenkilön ovat laki ja yhteiskunta tavalla tai toisella pettäneet. Elämä senkuin vain jatkaa päähän potkimista. Erilaisista syistä kostoa etsivät ihmiset hakeutuvat Danny Bryantin (Sean Bean) pakeille, toivoen hänen auttavan heitä jakamaan oikeutta.

Outlawin on ohjannut täällä Pohjolassa melko tuntematon Nick Love. Hänen aikaisempia teoksiaan ovat mm. The Football Factory ja The Business. Love on myös käsikirjoittanut kyseiset leffat, kuten Outlawinkin.

Loistavia näyttelijäsuorituksia täynnä oleva elokuva saa kiittää mahtavia näyttelijöitään suuresta osasta toimivuudestaan. Sean Bean (Flightplan) esittää kotiin palaavaa sotilasta Bryantia, joka huomaa kotinsa lukkojen vaihtuneen uusiin, sekä vaimonsa korvanneen hänet uudella versiolla. Yli-innostunutta vartija Hillieriä esittävä Sean Harris osuu naulankantaan suorituksessaan. Samaa voi sanoa kaikista muistakin suorituksista. Erityisesti mieleeni jäi Danny Dyerin (Severance) uskottava esitys ihmisten kynnysmattona olevasta Gene Dekkerinä.

Outlaw jatkaa alusta asti synkkää ja ahdistavaa tulkintaa kautta ihmiskunnan historian jatkuneesta vääryydestä nimeltä epäreiluus. Elokuvan läpi ilmassa säilyy kysymys: miksi sivistynyt nyky-yhteiskunta hellii rikollisia ja veronmaksajat maksavat näiden toilailut? Niitä jotka elävät ja antavat elää, potkitaan päähän ja ne joilla jo on kaikkea, häikäilemättömästi ottavat sen minkä haluavat. Ei tämä nykyinen ihmiskunta ole sittenkään niin sivistynyttä, kuin haluamme itsellemme uskotella.

”Pahikset matalaksi”–tyylistä toimintaa ei elokuvassa ole. Eikä ”kostoposse” myöskään ole mikään supersankariporukka. Elokuvan uskottavuutta paransi juuri se, ettei heille mene kaikki aivan putkeen. Syy siihen miksi Outlaw ei onneksi ole täynnä tylsiä Hollywood-kliseitä on siinä, että se on tehty Isossa-Britanniassa.

Elokuvan loppu mietitytti. Sillä koitettiin herättää toivo ihmiskunnan paremmasta tulevaisuudesta, kirkastaa valo tunnelin päässä. Yritettiin sanoa, että toivoa muka vielä olisi. Toivo paremmasta huomisesta on kyllä jo mennyt, se on valitettavasti kylmä fakta. Yritys pitää maailman nykyisellään ei ole vielä täysin tuhoon tuomittu.

Teksti © 2008 Tomi Jokinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202