Nurse Betty

Nurse Betty (2000)

  • 2

Elokuva herkuttelee väärinkäsityksillä ja ihmisten ennakkoluuloilla, jotka myöhemmin osoittautuvat vääriksi.

julkaistu 2001-05-17 / päivitetty 17.05. klo 19:07

KUVA 3

Greg Kinnear ja Renée Zellweger
Greg Kinnear ja Renée Zellweger 

KUVA 2

Renée Zellweger
Renée Zellweger 

KUVA 1

Morgan Freeman ja Renée Zellweger
Morgan Freeman ja Renée Zellweger 

Nurse Betty

Ohjaus Neil LaBute
Näyttelijät Renée Zellweger, Morgan Freeman, Chris Rock, Greg Kinnear, Aaron Eckhart, Crispin Glover, Allison Janney
Maa Yhdysvallat / Saksa
Pituus 107 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2000 Gramercy Pictures, IMF Internationale Medien und Film GmbH & Co. Produktions KG, Pacifica Film, Propaganda Films ja ab'-strakt pictures

Nurse Betty ei tuo Jerry Maguireen tai Bridget Jonesiin verrattuna mitään uutta piirtoa Renée Zellwegerin hahmogalleriaan, kun Betty on vain kahvilan tarjoilija, joka ihailee tv-saippuasarjan lääkäritähti David Ravellia.

Bettyltä riistäytyy täysin todellisuus käsistä, kun hänen takatukkainen tyhmä miehensä Del (Aaron Eckhart, Yön ritari) tuo taloon kaksi rikollista. Homma karkaa myös Delliltä käsistä ja Betty saa näin todistaa, kun hänen miehensä skalperataan olohuoneen lattialla. Tästä taas seuraa hetkellinen oikosulku tarjoilijan pääkopassa ja niinpä hän päättää lähteä tapaamaan rakastaan “ex-miestään” lääkäri David Ravellia.

Elokuva herkuttelee väärinkäsityksillä ja ihmisten ennakkoluuloilla, jotka myöhemmin osoittautuvat vääriksi. Ohjaaja Neil LaBute ei ole tällä kertaa yhtään samanoloinen mitä 30 vuoden kriisiä käsitelleessä Ystäviä & naapureita draamassa. Nurse Betty on kuiva tarina Bettyn matkasta saippusarjaan, eikä ohjaaja ole yltynyt vaihtamaan suuntaa saatikka sitten rikkomaan elokuvansääntöjä. Tapahtumat kulkevat tuttua kaava noudattaen, mutta olisin kaivannut muutaman repäisevän muutoksen muuten niin seesteiseen ihmissuhdedraamaan. Ja onhan Nurse Betty saippusarjaa kuvaava komedia, jolloin eteneminenkin täytyy olla samanlaista.

Zellweger sopii Bettyn hahmoon, vaikka se muistuttaakin Jerry Maguiren tai Me kaksi ja Irenen hahmoja. Morgan Freemanin tuominen rodeohattuiseksi veteraanirikolliseksi ei ole luonteva. Saippuamaisen rauhoittava ilmapiiri ei istu Freemanin pohtivaan ja todellisen draaman omaavaan henkeen. Freemanin hahmo taas tuo mieleen Kovan sateen rikollisjoukon johtajan. Chris Rockista (Rush Hour) en puhu mitään, mutta Eckhart ja Greg Kinnear tekevät mielenkiintoiset roolisuoritukset. Aaron Eckhart on Bettyn tyhmänä autoja myyvänä miehenä osuva valinta, vaikka mistään palkinnon arvoisesta ei nyt puhutakaan.

Elokuva Nurse Betty ei ole juuri miehille suunnattu, tälläiselle toiminnan ja räiskeen ystäville. Elokuva on sen sijaan sopivan helppo pala sunnuntai-aamun ensimmäiseksi palaksi. Ja ehkä myös niille, jotka uskovat Salaattia eläimille -sarjan olevan totta.

teksti: © 2001 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202