Lucky Number Slevin

Lucky Number Slevin (2006)

  • 2

Slevin on mies, jota paha onni ei kaihda. Saman päivän aikana hän menettää asuntonsa, löytää tyttöystävänsä pettämästä häntä ja joutuu keskelle mafiasotaa.

julkaistu 2006-05-06 / päivitetty 06.05. klo 14:02

KUVA 2

Josh Hartnett
Josh Hartnett 

KUVA 1

Lucy Liu ja Josh Hartnett
Lucy Liu ja Josh Hartnett 

Lucky Number Slevin

Ohjaus Paul McGuigan
Näyttelijät Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Stanley Tucci
Maa Saksa / Yhdysvallat
Pituus 105 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 FilmEngine, Lucky Number Slevin Productions Inc., Ascendant Pictures, Capitol Films ja VIP 4 Medienfonds

Slevin on mies, jota paha onni ei kaihda. Saman päivän aikana hän menettää asuntonsa, löytää tyttöystävänsä pettämästä häntä ja joutuu keskelle mafiasotaa. Kaikki tämä koska hän oli väärässä paikassa, väärään aikaan ja koska häntä luultiin vääräksi henkilöksi. Slevin (Josh Hartnett) joutuu tilanteesta toiseen tietämättä miksi, mutta toisaalta hän ei sitä pahemmin sure: hän on psykologisesti kyvytön ilmaisemaan minkäänlaista surua.

Slevinin tilannetta rauhoittelemaan tupsahtaa ystävällinen naapuri Lindsey (Lucy Liu), josta kehkeytyy luonnollisesti romanttinen sivujuoni elokuvaan. Suhde jää epäselväksi ja häilyväksi ja todellisuudessa oikeastaan kaikki henkilöiden väliset suhteet raapaisevat pintaa. Kaikki käsitellään samanlaisella hälläväliä asenteella, millä Slevin menee tilanteesta toiseen.

Vaikka Lucky Number Slevin (2006 Yhdysvallat) onkin mainio kaarti näyttelijöitä – merkityksettömän pienissäkin rooleissa nähdään sellaisia nimiä kuin Danny Aiello ja Robert Foster – on henkilöitä aivan liikaa. Oscar–voittajat Morgan Freeman (Million Dollar Baby) ja Ben Gingsley (Gandhi) ovat loistavia omissa gansterirooleissaan, mutta kulta hukkuu kokonaisuuteen.

Alun perin voisi kuvitella, elokuvan käsittelevän sattumaa ja/tai huonoa onnea, mutta elokuvan edetessä ja tarinan kehityttyä, pinnalle nousevat koston ja petoksen teemat. Gansteripomojen väliset suhteet ja yhteinen menneisyys nostetaan pinnalle ja paljastuu, ettei kaikki olekaan sattumaa, huonoa tuuria tai pelkästään onnen kauppaa.

Elokuvan suurimmat puutteet ja ongelmakuopat ovat jo käsikirjoitustasolla. Elokuvassa ei ole minkäänlaista jännitettä, joka pitäisi mielenkiinnon tapahtumia kohtaan. Tarinan kuljetusta ei varsinaisesti ole, vaan kaikki on tehty takautumilla. Tarinan seuraamisen kannalta ei ole kovinkaan mielenkiintoista, että vähän väliä katsojalle selitetään tapahtumat takautumilla. Kaikki tulee valmiiksi pureskeltuna, eikä ahaa – elämystä näy lähelläkään. Liikaa rautalangasta vääntämistä, koska olisihan se mukava että katsojakin tajuaa jotain itse.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202