Love Stinks

Love Stinks (1999)

  • 1

Love Stinks haistattelee vuoroin miesten näkökulmasta naisten mielettömiä tarpeita parisuhteesta, välistä taas nauretaan miesten toivottomuudelle.

julkaistu 2001-05-06 / päivitetty 06.05. klo 10:10

KUVA 2

French Stewart
French Stewart 

KUVA 1

French Stewart ja Bridgette Wilson
French Stewart ja Bridgette Wilson 

Love Stinks

Ohjaus Jeff Franklin
Näyttelijät French Stewart, Bridgette Wilson, Bill Bellamy, Tyra Banks, Jason Bateman, Tiffani Thiessen, Christian Slater
Maa Yhdysvallat
Pituus 94 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1999 Baumgarten-Prophet Entertainment

Elokuvan Love Stinks (1999 USA) tuottanut Independent Artists vihjaa, että kyseessä saattaa olla joku kokeellinen ja persoonallinen elokuva. Kerron kuitenkin heti perään, etteivät odotukset nousisi, Love Stinks ei ole kuin surkea kyhäelmä teeman nimeltä avioliiton ympärille. Pääosassa toilaa tähän mennessä Kolmas kivi auringosta -tv-sarjasta tuttu Harry eli French Stewart ja joukko “baywatch-assistentteja”. Lähtöasetelmaksi tämä ei voisi olla paljoa huonompi, mutta mainitsen elokuvan olevan imelä romanttinenkomedia, joten pahemmaksi menee.

Hemmo (Stewart) lentää sulhon puku päällä omiin häihinsä. Hänen paras kaverinsa haluaa kuitenkin todistaa, että elämä ei tule muuttumaan paremmaksi hänen kohdalta jos tänään lausutaan kahdesti “tahdon”. Mikä oiva aasinsilta palata takaisin alkuu, kun hemmo (en muista hahmon nimeä) oli vielä poikamies ja asui kotonaan likaisten sukkiensa kanssa. TV-komedioita kirjoittava hemmo tapaa eräissä coctail-juhlissa elämänsä naisen. Ilta istutaan kauniisti ja yökin kuluu kauniista, mutta arjen alkaessa paljastuu naikkosen aikeet yhteiselle tulevaisuudelle. Avioliittoon on päästävä ja auta armias, kun hemmo ei pysty toteuttamaan naisen haluja, silloin alkaa pienen saippuasarjan kokoinen riitely ja kostonkierre.

Love Stinks haistattelee vuoroin miesten näkökulmasta naisten mielettömiä tarpeita parisuhteesta, välistä taas nauretaan miesten toivottomuudelle. Elokuva kääntyy loppujen lopuksi kuitenkin miesten puolelle ja naiset saavat maistaa raspia, kuvainnollisesti. Tarinaa venyytetään ja se melkein kääntyy farssiksi lopussa, kun selviää “kuka sanoo tahdon”.

Elokuvan aihe ei ole hyvä, mutta siitä en rokota arvostelussa, vaan tavasta jolla se on toteutettu. Vitsit ovat pääpuolin lepsuja, selkeästi naisväelle suunniteltuja letkautuksia, joille nauraminen vaatii suuren pallean. Romanttisen komedian tuulien hivellessä poskia on tuottaja halunnut, että naiskatsojan poikaystäväkin jaksaa seurata koko 1½ tuntisen joten filmille on tuotu kymmenkunta povekasta mallineitosta sivurooleihin. Tämä seikka paistaa myös minun tasoisen puolirampan sokean silmiin.

Elokuvan olisi voinut myydä suoraan tv-kanaville, sillä joku saattaa erehdyksissään nyt vuokrata elokuvan. Televisiossa siitä ei tarvitse maksaa kuin lupamaksu, joka jakautuu sitten monen hävityn jääkiekkofinaalin ja epäonnistuneen formula-ajon kesken.

teksti: © 2001 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202