Kauhea Kankkunen 3

The Hangover Part III (2013)

| Blu-ray
  • 2

Kauhea Kankkunen -antitrilogian päätösosasta on eeppisyys kaukana.

julkaistu 2013-10-16 / päivitetty 16.10. klo 20:08

KUVA 3

Alan (Zach Galifianakis)
Alan (Zach Galifianakis) 

KUVA 2

Leslie Chow (Ken Jeong) poppoon kärjillä
Leslie Chow (Ken Jeong) poppoon kärjillä 

KUVA 1

Bradley Cooper, Zach Galifianakis ja Ed Helms hississä
Bradley Cooper, Zach Galifianakis ja Ed Helms hississä 

Kauhea Kankkunen 3

Ohjaus Todd Philips
Näyttelijät Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Ikäraja 12 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Aivan kuten neljän kaveruksen krapulaisia seikkailuja älyvapaan yön jälkeen, tätä elokuvaakaan ei alun perin pitänyt tehdä. Rautaa on kuitenkin taottava kun se on kuuma ja yksi hulvaton komedia laajennettiin kahdella keskinkertaisella niin sanotuksi trilogiaksi.

Finaalinumerossa huumori on jostain syystä sysätty sivuosaan. Alku on komedialle epätyypillinen ja vakava perusvire tehdään heti selväksi. Tuotantobudjettia on nostettu taas parillakymmenellä miljoonalla, mutta aiemmat osat nähneet tietävät, ettei raha ole laadun tae – ensimmäinen Kauhea Kankkunen on edelleen kolmikosta kirkkaasti paras, selvästi pienimmällä budjetilla.

Alun jälkeenkään mitään kiveksille iskevää nauruaaltoa ei synny ja vitsejä saadaan odottaa melko pitkään. Kun niitä vihdoin alkaa tipahdella, paistaa käsikirjoituksesta mielikuvituksen puute. Vitseissä lainataan aineksia muun muassa internetin viraalivideoista ja vanhojen muistelusta.

Bradley Cooper on ensimmäisen Kankkusen jälkeen noussut hiljalleen Hollywoodin kärkikastiin ja samalla erkaantunut Phil Wenneckin roolistaan; Cooper pysyttelee sivuroolissa eikä hän nouse esille missään vaiheessa. Nyt pääosaan on selkeästi nostettu “hassun hauskalla” aksentilla puhuva Leslie Chow (Ken Jeong) ja Aspergerin oireyhtymästä kärsivä Alan (Zach Galifianakis).

Kaksikko on toiminut mausteena ja ryhdittänyt edellisten osien tarinaa, mutta yksin he eivät sitä pysty kannattelemaan. Tämän huomaa myös Chow (Jeong) kun Alan (Galifianakis) toteaa hänelle: “Kun olemme yhdessä, pahoja asioita tapahtuu ja ihmisiä loukkaantuu.” “Siinä se pointti onkin – se on hauskaa.” Sitten Chow vakavoituu; ehkä se ei olekaan kovin hauskaa.

Kauhea Kankkunen 3 ei aiheuta myötähäpeää, vaikka niin voisi helposti luulla. Se on perin neutraali kokemus ja jatko-osana irrallinen.

Krapulaan olisi voinut saada uuden tulokulman (kakkososassa konsepti säilytettiin identtisenä ensimmäisen kanssa), mutta koko asetelma on nyt käännetty lähemmäs huumorilla höystettyä tusinajännäriä. Se on vähintäänkin outoa, koska ohjaajana on edelleen Todd Philips (osat 1 ja 2).

Säädyttömyys on huumorin tapaan minimissä, mutta Yhdysvalloissa kolmososa on vieläkin saanut luokituksen “R”. Suomessa mennään edellisten osien tapaan K-12 merkinnällä.

Kauhea Kankkunen 3 ei lunasta mitään odotuksia, mutta lopussa on silti häivähdys haikeutta, kun Susilauman seikkailut ovat ohi. Jokainen saa itse arvioida ansaitseeko elokuva lopulta nimensä.

Blu-ray: Julkaisussa 1080p 2:40.1 -laajakuva ja DTS HD MA 5.1 -ääniraita. Lisämateriaalein pätkät Replacing Zach – The Secret Auditions, The Wolfpack´s Wildest Stunts, Pushing The Limits, Inside Focus – The Real Chow sekä pidennettyjä ja poistettuja kohtauksia.

Teksti 2013: Marko Pekkanen

Muut Kankkuset:
Kauhea Kankkunen
Kauhea Kankkunen 2

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Dakota Johnson, Anne-Lise Brevers, Mia Goth ja Majon Van der Schot

Suspiria

| 20.11.

Giallon mestariteoksen kuulaaksi kuviteltu oopiumuni pitelee rikkinäistä peiliä menneisyyttään työstävän kansan kasvojen edessä.

Lue lisää »
Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202