Kauhea Kankkunen 3

The Hangover Part III (2013)

| Blu-ray
  • 2

Kauhea Kankkunen -antitrilogian päätösosasta on eeppisyys kaukana.

julkaistu 2013-10-16 / päivitetty 16.10. klo 20:08

KUVA 3

Alan (Zach Galifianakis)
Alan (Zach Galifianakis) 

KUVA 2

Leslie Chow (Ken Jeong) poppoon kärjillä
Leslie Chow (Ken Jeong) poppoon kärjillä 

KUVA 1

Bradley Cooper, Zach Galifianakis ja Ed Helms hississä
Bradley Cooper, Zach Galifianakis ja Ed Helms hississä 

Kauhea Kankkunen 3

Ohjaus Todd Philips
Näyttelijät Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Ikäraja 12 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Aivan kuten neljän kaveruksen krapulaisia seikkailuja älyvapaan yön jälkeen, tätä elokuvaakaan ei alun perin pitänyt tehdä. Rautaa on kuitenkin taottava kun se on kuuma ja yksi hulvaton komedia laajennettiin kahdella keskinkertaisella niin sanotuksi trilogiaksi.

Finaalinumerossa huumori on jostain syystä sysätty sivuosaan. Alku on komedialle epätyypillinen ja vakava perusvire tehdään heti selväksi. Tuotantobudjettia on nostettu taas parillakymmenellä miljoonalla, mutta aiemmat osat nähneet tietävät, ettei raha ole laadun tae – ensimmäinen Kauhea Kankkunen on edelleen kolmikosta kirkkaasti paras, selvästi pienimmällä budjetilla.

Alun jälkeenkään mitään kiveksille iskevää nauruaaltoa ei synny ja vitsejä saadaan odottaa melko pitkään. Kun niitä vihdoin alkaa tipahdella, paistaa käsikirjoituksesta mielikuvituksen puute. Vitseissä lainataan aineksia muun muassa internetin viraalivideoista ja vanhojen muistelusta.

Bradley Cooper on ensimmäisen Kankkusen jälkeen noussut hiljalleen Hollywoodin kärkikastiin ja samalla erkaantunut Phil Wenneckin roolistaan; Cooper pysyttelee sivuroolissa eikä hän nouse esille missään vaiheessa. Nyt pääosaan on selkeästi nostettu “hassun hauskalla” aksentilla puhuva Leslie Chow (Ken Jeong) ja Aspergerin oireyhtymästä kärsivä Alan (Zach Galifianakis).

Kaksikko on toiminut mausteena ja ryhdittänyt edellisten osien tarinaa, mutta yksin he eivät sitä pysty kannattelemaan. Tämän huomaa myös Chow (Jeong) kun Alan (Galifianakis) toteaa hänelle: “Kun olemme yhdessä, pahoja asioita tapahtuu ja ihmisiä loukkaantuu.” “Siinä se pointti onkin – se on hauskaa.” Sitten Chow vakavoituu; ehkä se ei olekaan kovin hauskaa.

Kauhea Kankkunen 3 ei aiheuta myötähäpeää, vaikka niin voisi helposti luulla. Se on perin neutraali kokemus ja jatko-osana irrallinen.

Krapulaan olisi voinut saada uuden tulokulman (kakkososassa konsepti säilytettiin identtisenä ensimmäisen kanssa), mutta koko asetelma on nyt käännetty lähemmäs huumorilla höystettyä tusinajännäriä. Se on vähintäänkin outoa, koska ohjaajana on edelleen Todd Philips (osat 1 ja 2).

Säädyttömyys on huumorin tapaan minimissä, mutta Yhdysvalloissa kolmososa on vieläkin saanut luokituksen “R”. Suomessa mennään edellisten osien tapaan K-12 merkinnällä.

Kauhea Kankkunen 3 ei lunasta mitään odotuksia, mutta lopussa on silti häivähdys haikeutta, kun Susilauman seikkailut ovat ohi. Jokainen saa itse arvioida ansaitseeko elokuva lopulta nimensä.

Blu-ray: Julkaisussa 1080p 2:40.1 -laajakuva ja DTS HD MA 5.1 -ääniraita. Lisämateriaalein pätkät Replacing Zach – The Secret Auditions, The Wolfpack´s Wildest Stunts, Pushing The Limits, Inside Focus – The Real Chow sekä pidennettyjä ja poistettuja kohtauksia.

Teksti 2013: Marko Pekkanen

Muut Kankkuset:
Kauhea Kankkunen
Kauhea Kankkunen 2

Seuraa meitä

PINNALLA

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

| 18.02.

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Lue lisää »
Krista Kosonen ja Pekka Strang

Koirat eivät käytä housuja

| 24.11.

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Lue lisää »
Taika Waititi, Roman Griffin Davis ja Sam Rockwell

Jojo Rabbit

| 15.01.

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202