Kauhea kankkunen 2

The Hangover Part II (2011)

| Blu-ray
  • 1

Krapulaseikkailun jatko-osa tuskin naurattaisi, vaikka katsomossa tarjoiltaisiin teräviä.

julkaistu 2011-11-28 / päivitetty 29.11. klo 15:03

KUVA 4

Kauhea kankkunen 2
Kauhea kankkunen 2 

KUVA 3

Kauhea kankkunen 2
Kauhea kankkunen 2 

KUVA 2

Kauhea kankkunen 2
Kauhea kankkunen 2 

KUVA 1

Kauhea kankkunen 2
Kauhea kankkunen 2 

Kauhea kankkunen 2

Ohjaus Todd Phillips
Näyttelijät Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Ken Jeong, Justin Bartha
Maa Yhdysvallat
Pituus 104 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Krapulaseikkailun jatko-osa on yllätyksetön toisinto sen alkuteoksesta. Ohjaaja Todd Phillipsin johdolla tekijät ovat kopioineet oman elokuvansa aina Mike Tysonin cameo-roolia myöten. Elokuva tuskin naurattaisi, vaikka teatterissa tarjoiltaisiin teräviä.

Vuonna 2009 julkaistu Kauhea kankkunen oli sekä kriitikoiden että suurten massojen suosikki. Elokuvassa vietettiin Dougin (Justin Bartha) polttareita Las Vegasissa, tai oikeammin juhlia seurannutta krapulapäivää.

Ensimmäisestä kilistelystä leikattiin suoraan hotellihuoneeseen, jossa polttarivieraat vähitellen heräilivät karmivaan todellisuuteen. Takaumarakenne paljasti sankareille ja yleisölle kiusallinen käänne kerrallaan, mitä edellisiltana oli tapahtunut, ja niin käsittämättömillä tavoilla olivat kaverukset yhdessä illassa sotkeneet elämänsä, että väkisinkin nauratti.

Menestyskomedian jatko-osassa avioliittoon on astumassa Dougin ystävä, neuroottisen pedantti hammaslääkäri Stu (Ed Helms), joka ei huonoihin kokemuksiin vedoten haluaisi viettää polttareita lainkaan. Huoleton Phil (Bradley Cooper) ja mielenvikainen Alan (Zach Galifianakis) onnistuvat kuitenkin houkuttelemaan vastahakoisen sulhasen yhdelle kaljalle, ja kuten arvata saattaa, ilta ei pääty siihen.

Kauhea kankkunen 2:n perusongelma on, että Dougin polttari-illan menoa on vaikea ylittää. Viimeksi hotellihuoneesta löytyi aamulla tiikeri ja vauva, ja jos asiat olisivat menneet vielä enemmän pieleen, ne olisivat menneet pieleen tavalla, joka ei olisi enää hauskaa.

Niinpä kakkososassa on tyydytty toistamaan ensimmäisen elokuvan tapahtumia uusissa maisemissa. Las Vegas on vaihtunut Bangkokiin, tiikeri tupakoivaan diileriapinaan ja periamerikkalainen prostituoitu thaimaalaiseen ladyboyhin. Aivan kuten ensimmäisessä osassa, taas yksi kaveruksista on kateissa, ja aivan kuten ensimmäisellä kierroksella, myös tätä krapulapäivää varjostaa paikallinen mafia. Ohjaaja Todd Phillipsin johdolla tekijät ovat kopioineet oman elokuvansa aina Mike Tysonin cameo-roolia myöten.

Kaikki se, mikä Kauheassa kankkusessa oli tuoretta, yllättävä ja hauskaa, on nyt vain tylsää kertausta parin vuoden takaisesta komediahitistä. Meno on latteaa, eikä tarina lähde missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Edes sinänsä mainiot koomikot Zach Galifianakis ja Ed Helms eivät riitä pelastamaan tätä pannukakkua.

Kauhea kankkunen 2 on nimensä veroinen elokuva.

Teksti: © 2011 Tuija Pyhäranta

Blu-ray: Warnerin julkaisussa 1080p teräväpiirtokuva 2.4:1 –kuvasuhteella. Ääniraitana DTS-HD Master Audio. Mukana myös mahdollisuus tehdä elokuvasta digitaalinen kopio.

Hauskoissa lisämateriaaleissa valedokkari ”Unauthorized Documentary” (25 min), featuretet ”The Comedy Rhytmn of Todd Phillips” (7 min), ”Not Your Everyday Monkey” (3 min) ja ”Bangkok Tour with Chow” (3 min), mokaotoksia sekä kooste elokuvan toimintakohtauksista.

Blu-ray -teksti: © 2011 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202