Johnny English

Johnny English (2003)

  • 2

Parista hauskasta jutusta huolimatta Johnny English on kuitenkin ihan liian tuttua ja valmiiksi purtua tavaraa.

julkaistu 2003-01-03 / päivitetty 25.08. klo 16:04

KUVA 3

Natalie Imbruglia
Natalie Imbruglia 

KUVA 2

Rowan Atkinson ja Natalie Imbruglia
Rowan Atkinson ja Natalie Imbruglia 

KUVA 1

Rowan Atkinson
Rowan Atkinson 

Johnny English

Ohjaus Peter Howitt
Näyttelijät Rowan Atkinson, Ben Miller, Natalie Imbruglia, John Malkovich
Maa Ranska / Yhdysvallat
Pituus 88 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2003 Rogue Male Films Ltd. ja Working Title Films.

Rowan Atkinson, tuo legendaarinen brittikoomikko, nousi parrasvaloihin sellaisilla TV-klassikoilla kuin Not the Nine o´clock News, Musta Kyy ja Mr. Bean ja niistä hänet parhaiten muistetaankin. Sittemmin brittiherra on näytellyt myös rapakon toisella puolella, mutta ihan napakymppeihin hän ei siellä ole osunut.

Uusimpana yrityksenä naurattaa yleisöä on agenttiparodia Johnny English, joka naurattaa hetkittäin, mutta ei jaksa oikein innostaa. Austin Powers -hupailut ovat puristaneet hetkeksi kaiken mahdollisen mehun irti näistä agenttiparodioista, siksipä Johnny English vaikuttaa hieman väsähtäneeltä.

Johnny English (Rowan Atkinson) on Englannin salaisen palvelun leivissä. Ei kylläkään agenttina vaan toimistohommissa, eivätkä nekään oikein suju. Hänen aikansa kuluu haaveillessa agentin urasta ja eräänä päivänä hän saakin mahdollisuuden unelmiensa työhön, kun kaikki salaisen palvelun agentit kuolevat suuressa räjähdyksessä. Jäljelle jää vain Johnny, joka nyt sitten värvätään pitämään silmällä kruununjalokiviä.

Kuinka ollakaan, Johnny mokaa heti ensimmäisen työtehtävänsä, kun nuo kallisarvoiset kivet viedään hänen nenänsä edestä. Asialla on ilmeisen mielipuolinen ranskalainen miljonääri Pascal Sauvage (John Malkovitch), joka aikoo tulla kruunatuksi Englannin uudeksi kuninkaaksi. Hänen suunnitelmiaan tulee kuitenkin sotkemaan Johnny English, ehkä maailman typerin agentti. Apua hän saa pariltaan Boughilta (Ben Miller) ja kauniilta Lorna Campbellilta (Natalie Imbruglia).

Johnny English ei ole todellakaan parasta mahdollista Atkinsonia, vaikka täysin kelvotonkaan se ei ole. Käsikirjoittajat Neal Purvis, Robert Wade ja William Davies eivät ole keksineet yhtäkään omaperäistä ideaa koko elokuvaan, eikä edes Atkinson pysty elokuvaa pelastamaan.

Mukaan on kyllä kirjoitettu pari hauskaa kohtausta (esim. kohtaus, jossa Johnny haukkuu Englannin ulkoministeriä “hikoilevaksi läskiksi” huomaamatta, että itse ministeri istuu hänen vieressään), mutta nekin löytyvät ihmeellistä kyllä vasta DVD:n lisämateriaaleista. Elokuvan harvat hauskat kohtaukset ovatkin lähinnä Rowan Atkinsonin ansiota, sillä itse vitsit eivät jaksa juuri naurattaa.

Parista hauskasta jutusta huolimatta Johnny English on kuitenkin ihan liian tuttua ja valmiiksi purtua tavaraa. Atkinson ja Malkovitch pystyvät ansioituneina näyttelijöinä tuomaan hymyn kasvoille aina silloin tällöin, mutta kyllä Austin Powers pesee kaikesta huolimatta Johnny Englishin seitsemänä päivänä viikossa. Valitettavasti.

Teksti: © 2003 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202