Hynttyyt yhteen - Uus elämä 1991-1995

Hynttyyt yhteen - Uus elämä (1991)

| DVD
  • 3

Hynttyyt yhteen seuraa Karjalasta Helsinkiin muuttavan Vapun (Eija Vilpas) ja tämän serkun Virpin (Hannele Lauri) edesottamuksia miesrintamalla.

julkaistu 2007-03-11 / päivitetty 17.05. klo 11:11

KUVA 1

Hannele Lauri ja Eija Vilpas
Hannele Lauri ja Eija Vilpas 

Hynttyyt yhteen - Uus elämä 1991-1995

Ohjaus Inkeri Pilkama
Näyttelijät Eija Vilpas, Hannele Lauri, Juha Veijonen, Aake Kalliala
Maa Suomi
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1991 Spede-Tuotanto Oy
  • Kuva 2
  • Ääni 2
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

1990–luvun alkupuolella tv–vastaanottimista ympäri maata kuului milloin Elviksen ”Are you lonesome tonight” tai sitten Paul Ankan ”You are my destiny”. Se merkitsi aikanaan melko suositun sinkkusarjan Hynttyyt yhteen (1991-1995 Suomi) alkamista.

Hynttyyt yhteen seuraa Karjalasta Helsinkiin muuttavan Vapun (Eija Vilpas) ja tämän serkun Virpin (Hannele Lauri) edesottamuksia miesrintamalla. Sarja saavutti aikoinaan suuren suosion ja sitä voikin pitää eräänlaisena esikuvana Kumman kaa –sarjalle ja muille naisvetoisille ohjelmille kuten Krisse ja Muodollisesti pätevä.

Suurin arvo julkaisulla tänä päivänä on ennen kaikkea nostalginen, mutta jotain kiehtovaakin siinä on. En osaa sanoa mikä sarjassa viehättää, mutta Vilpaksen rakentama Vappu on herkullinen ja varsinaisen aito hahmo. Ja mikä parasta, verrattuna älyttömään Fakta homma –karikatyyriin, Vappu on paljon vaivattomampi. Se vain on, ja se olikin Karjalasta kotoisin olevalle Vilpaksellekin melko helppo hahmo rakentaa.

Suurin miinus, mikä julkaisulle tulee on tunnussävelmän vaihtuminen. Tekijän oikeussyistä musiikkia on jouduttu vaihtamaan ja muutamia kohtauksia lyhentämään. Elviksen ja Paul Ankan korvaajaksi on valittu Kari Tapio ja hänen kappaleensa ”Toiset on luotuja kulkemaan”. Sen verran nostalgisena odotin tunnusmusiikkeja että sydämeni särkyi.

teksti: © 2007 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202