Human Traffic - Viikonloppu on täällä

Human Traffic (1999)

  • 3

Viikonloppu on täällä. Jäljellä on vain yökerhoja, huumeita, pubeja ja pippaloita – ja meikäläisellä 48 tuntia pelkkää aikaa…

julkaistu 2000-03-11 / päivitetty 17.05. klo 11:11

KUVA 1

Human Traffic
Human Traffic 

Human Traffic - Viikonloppu on täällä

Ohjaus Justin Kerrigan
Näyttelijät John Simm, Lorraine Pilkington, Shaun Parkers, Danny Dyer, Nicola Reynolds, Dean Davies, Justin Kerrigan
Maa Iso-Britannia / Irlanti
Pituus 99 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1999 Fruit Salad Films ja Irish Screen

Human Traffic (1999 Iso-Britania, Irlanti) on kuin Trainspottingin LSD-trippi 1½ tunnin mittaisena. Juoni kertoo perjantaipäivän illasta sunnuntain iltaan eli yhden viikonlopun bailusession, jossa ectasy virtaa ja spotpovalot lyövät.

Justin Kerriganin elokuva liikkuu tutussa ympäristössä, missä monet muutkin brittielokuvat nykyään liikkuvat, huumeiden. Vaikka Human Traffic ei suoranaisesti istu sisällä hummeongelmassa, koskettaa se silti sen sisälle osittain. Amerikkalainen versio elokuvalle olisi Doug Liman hieno Go, jossa Katie Holmes ja kaverit sekoilevat vuodenvaihteessa.

Elokuvan kohde ryhmänä on selkeästi nuoret aikuiset, he jotka käyvät klubeissa ja bailaavat. Suoranaiseen buumiin tuntuu nouseen se ilmiö, jossa elokuvista yritetään tehdä TV-sarjamaisia, juonettomia ihmisdraamoja. Vähän aikaa sitten videolle tullut Greenwhich Mean Time uiskenteli vielä syvemmällä saippuasarjanesteessä kuin nyt tämä Justin Kerriganin debyytti.

Hahmoja on useita ja juoni mitätön, tätä kaava tuntuu Human Traffic noudattavan. Ikävänä piirteenä elokuva ottaa ectasyn “mainostamisen”. Human Trafficissa on kohtaus, jossa ensikertalainen miettii sitä millaisia vaikutuksia ectasynapilla onkaan hänen ruumiiseensa. Mielessä hän käy läpi lääkärien antamat ohjeet ja kaverien kokemukset napeista. Lopputulos on arvattavissa.

Ahdasmielisenä voisin laskea kuinka monta kertaa sana-ectasy mainitaan elokuvassa, mutta mitä hyötyä siitä olisi. Parhaimpana osana elokuvassa on sen visuaalisuus ja henkilöiden ajatuksia kuvaavat kohtaukset. Tehokas äänimaailma, joka iskee lähes jokaisessa kuvassa taustalta, tuntuu oikealta valinnalta tähän elokuvaan.

Human Traffic on Justin Kerriganin esikoisohjaama elokuva, joka sai viimevuonna ainakin kahdesta eri paikkaa palkinnon. Toronton kansainvälisiltä elokuvafestivaaleilta se nappasi “vuoden esikoisohjaus” -palkinnon ja “paras elokuva”-palkinnon se pokasi kotimaassaan British Independent Film Awardseissa.

teksti: © 2000 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202