Huhupuhetta

Rumor Has It (2005)

  • 2

Sarah Huttinger on juuri kihlautunut ja lähtee tulevan aviopuolisonsa kanssa siskonsa häihin. Matkalla Sarah miettii sitoutumisen pelkoa, mutta se ei ole ainoa päänvaivaa tuottava asia. Sarah ei ymmär…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-26 / päivitetty 11.06. klo 19:07

KUVA 2

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston 

KUVA 1

Shirley MacLaine ja Mark Ruffalo
Shirley MacLaine ja Mark Ruffalo 

Huhupuhetta

Ohjaus Rob Reiner
Näyttelijät Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley Maclaine, Mark Ruffalo, Mena Suvari, Mike Vogel
Maa Yhdysvallat
Pituus 96 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Warner Bros. Pictures, Section Eight Ltd., Spring Creek Productions ja Village Roadshow Pictures

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) on juuri kihlautunut ja lähtee tulevan aviopuolisonsa kanssa siskonsa häihin. Matkalla Sarah miettii sitoutumisen pelkoa, mutta se ei ole ainoa päänvaivaa tuottava asia. Sarah ei nimittäin ymmärrä miksi hän eroaa niin paljon sukunsa muista edustajista. Hän kun on tumma ja muut vaaleita, isukki ajaa rauhallisesti ja hän itse kaahaa kuin heikkopäinen. Entä missä hänen äitinsä kävi viikkoa ennen papin aamenta? Olisiko siis mahdollista, ettei Sarah tietäisi oikean isänsä henkilöllisyyttä?

Sitkeä Hollywood huhu kertoo, että Charles Webbin kirjasta tehty elokuva Miehuuskoe pohjaisi todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Tässä aikamme klassikossahan seurapiirirouva viettelee ja tuhoaa nuoren miehen perhesuhteet. Häähumun pyörteissä Sarah saa vihiä siitä, että kirjailija Webb olisi käyttänyt inspiraationaan juuri hänen perhettään. Se saattaisikin selittää paljon, joten Sarah päättää etsiä käsiinsä ”oikean elämän” Benjamin Braddockin, siis saman henkilön jota Dustin Hoffman aikoinaan ansiokkaasti tulkitsi.

Aitoon huhuun perustuva leffa nojaa vahvasti hurjaan tähtikaartiin: Tasapaksusti Sarahia tulkitsevan Anistonin rinnalla nähdään mm. Kevin Costner, Mena Suvari ja Mark Ruffalo. Sivuosassa piipahtaa myös Kathy Bates, joka toistaa (jälleen) hälläväliä -tädin roolia. Huomion varastaa kuitenkin lapsitähtenä pitkän uransa aloittanut Shirley MacLaine, joka tekee fantastisen suorituksen perheen ärjynä isoäitinä. MacLaine, joka ei välttämättä entuudestaan ole tuttu nuoremmille katsojille, pitää tarinaa elossa tylsinä hetkinä. Ja tylsiä hetkiä kyllä riittää eikä Rob Reinerin ohjauksesta saada aikaiseksi mitään huhua suurempaa.

Elokuvaan on piilotettu fanien mieliksi yhtä sun toista kivaa yksityiskohtaa, joista useimmat liittyvät Costnerin aikaisempiin elokuviin, mutta jätettäkööt ne jokaisen itsensä etsittäviksi. Kaiken kaikkiaan Huhupuhetta (Rumor Has It, 2005 Yhdysvallat) on jälleen yksi hyvä esimerkki kiinnostavasta ideasta, josta ei loppujen lopuksi saada irti ala-asteen kouluainetta enempää. Loppuun heitetään tuttu ja turvallinen ”anteeksi ja kiitos” -ratkaisu ja sillä hyvä. Kovasta yrityksestä huolimatta lopputulos on vain lämmittelyä Anistonin seuraavaan, astetta elämänläheisempään The Break-Up kertomukseen.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202