Howard Sternin intiimit osat

Private Parts (1997)

  • 3

Howard Sternin intiimit osat on yksinomaan Sternin oma elokuva. Narsisti Stern on tehnyt elokuvastaan myös ironisen itsekeskeisen biopicin, mutta tämä ei ylly häiritsemisen asteelle, vaan tarina kulke…

julkaistu 2001-03-11 / päivitetty 17.05. klo 11:11

KUVA 1

Howard Stern
Howard Stern 

Howard Sternin intiimit osat

Ohjaus Betty Thomas
Näyttelijät Howard Stern, Mary McCormack, Paul Giamatti, Robin Quivers, Fred Norris, Richard Portnow, Kelly Bishop, Allison Janney
Maa Yhdysvallat
Pituus 109 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1997 Northern Lights Entertainment, Paramount Pictures ja Rysher Entertainment

Howard Sternin intiimit osat (Private Parts aka Howard Stern’s Private Parts, 1997 USA) ei ole enää tuntematon elämänkuvaus tuntemattomasta radio-DJ:stä, sillä elokuvan ensi-illan jälkeen on miehestä puhuttu myös meidän mediassa. Pitkä kiharatukkainen Howard Stern nousi 1980-luvun puolella Yhdysvaltain suosituimmaksi aamushow-isännäksi 20 miljoonalla kuuntelijalla. Räävittömän ja formaattejarikkovan asenteen voimalla mies on imaissut suuren kuuntelijajoukon seuraamaan haltioituneena tai vihaisena hänen seuraavaa kommenttia.

Howard Sternin intiimit osat on yksinomaan Sternin oma elokuva. Narsisti Stern on tehnyt elokuvastaan myös ironisen itsekeskeisen biopicin, mutta tämä ei ylly häiritsemisen asteelle, vaan tarina kulkee hienosti komiikan puolella lähes koko matkan. Onkin sitten yllättävää ettei mies itse ole ollut edes kirjoittamassa käsikirjoitusta elokuvalle, vaan sen ovat tehneet Len Blum ja Michael Kalesniko (toim. huom. elokuva perustuu Sternin kirjaan). Elokuvan on ohjannut Betty Thomas (Eläintohtori). Rääväsuun tai oikeasti moottoriturvan kädenjälki näkyy elokuvassa kuitenkin miehen itsensä kirjoittaman elämänkerran suoralla lainailulla.

Elokuva on puettu kevyen kehyskertomuksen ympärille, kun Stern matkustaa lentokoneella maan halki ja tarinoi samalla omaa elämäänsä ja uraansa yliopiston jukebox-DJ:stä aina New York Radio Cityn aamushown-juontajaksi. Väliin on tiputeltu kuvausryhmän valmistautumisia mainostamaan Sterniä mm. hyisessä New Yorkissa, mainostajana tietenkin isorintaiset puolialastomat neidot.

Howard Sternin intiimit osat ei olekaan paljoa muuta kuin isoista tisseistä puhumista ja näyttämistä ja välillä mies itse harmittelee oman egonsa suuruutta, vaikka omistaakin niin pienen “häräntappoaseen”. Suomeen Sternillä on ollut se vaikutus, että nuorille trendikkäille ihmisille suunnattu radiokanava Kiss FM (“Soittaa suosikkisi kahdeksankymmentä- ja yhdeksänkymmentäluvuilta ja sekä parhaat uutuudet”) aloitti tässä muutama vuosi sitten oman aamushow’n. Iltapäivälehtien otsikoihin ohjelma pääsi, kun aamun suorassa lähetyksissä harrastettiin ryhmäseksiä. Henkilökohtaisesti tämä “Suomi-Stern” -meininki ei ollut paljoa muuta kuin julkisuuteen pyrkimistä ja katsojien tavoittelua. Nythän jokaisella laadukkaalla radiokanavalla täytyy olla oma aamushow.

Elokuva ei avarra paljoa näkemyksiä valmiiksi muotoilluista radioakanavista ohjelmineen. Sen se kuitenkin paljastaa, että Howard Stern oli yksi merkittävä asetelmien rikkoja, joka loi uuden tyylin juontaa ohjelmia. Intiimit osat on sanailulle lähes kaikken komiikkansa laskeva komedia. Se osaa naurattaa paikoin oikein kunnolla, mutta nyt uudelleen nähtynä sen tehovoimasta on jo kadonnut paljon.

teksti: © 2001 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gerard Butler

Greenland

| Blu-ray | 22.12.

Ihmiskuntaa moukaroiva komeetta kiteyttää tuhobuumin muodonpalautuksessa koronavuoden kriisikäytöksen.

Lue lisää »
Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian

| 09.06.

Epäortodoksinen eroko? Netflixin menora-menestyjä tutustuttaa vanhakantaiseen juutalaisuuteen, jonka vivahteissa viihtyisi pidempäänkin…

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Russell Crowe

Rattiraivo

| Blu-ray | 02.01.

Perkele, että on Russell Crowella hermo pinnassa!

Lue lisää »
Gary Oldman ja Amanda Seyfried

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »
Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202