Heartbreaker

L'arnacoeur (2010)

| DVD
  • 3

Kun elokuvasta riisuu pois perieurooppalaiset elementit, jää jäljelle tavanomainen romanttinen komedia.

julkaistu 2011-09-13 / päivitetty 13.09. klo 11:11

KUVA 4

Vanessa Paradis
Vanessa Paradis 

KUVA 3

Romain Duris ja Vanessa Paradis
Romain Duris ja Vanessa Paradis 

KUVA 2

Vanessa Paradis ja Héléna Noguerra
Vanessa Paradis ja Héléna Noguerra  

KUVA 1

Vanessa Paradis ja Romain Duris
Vanessa Paradis ja Romain Duris 

Heartbreaker

Ohjaus Pascal Chaumeil
Näyttelijät Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier, François Damiens, Héléna Noguerra
Maa Ranska / Monaco
Pituus 105 min
Ikäraja 11 vuotta
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2010 Quad Productions, Script Associé, Focus Features, Chaocorp, Cinémage 4, A Plus Image, Banque Populaire Images 10, Orange Cinéma Séries
  • Kuva 3
  • Ääni 4

DVD

On aika hauskaa, kun romanttisessa komediassa puhutaan sujuvasti sekaisin mandariinikiinaa, ranskaa, portugalia, italiaa, englantia ja arabiaa – vain muutamia mainitakseni. Siitä huolimatta, kun Heartbreakerista kuoritaan pois kielikylpy sekä ihanat, ranskalaisen eteeriset Romain Duris ja Vanessa Paradis, jäljelle jää varsin perinteinen romanttinen komedia.

Alex Lippi (Romain Duris) on ammatiltaan hurmuri. Yhdessä siskonsa Mélanien (Julie Ferrier) ja tämän miehen Marcin (François Damiens) kanssa hän pyörittää yritystä, jonka tehtävänä on pelastaa onnettomat naiset huonoista suhteista keinoja kaihtamatta. Ehtona on, että nainen todella on suhteessaan onneton.

Konkurssin uhatessa Alex joutuu tilanteeseen, jossa on otettava vastaan työ kuin työ. Niinpä palkkahurmuri lupautuu rikkomaan Juliette Van Der Becqin (Vanessa Paradis) kukoistavan suhteen morsiamen isän toiveesta. Kiirekin on, sillä aikaa Julietten ja Jonathanin (Andrew Lincoln) häihin on vain viikko.

Juoni etenee juuri niin kuin saattaa arvata, eikä tarina yllätä kertaakaan. Heartbreaker ei kuitenkaan ennakoitavuudestaan huolimatta ole kelvoton komedia.

Huumori elokuvassa on pitkälti Alexin ja taustajoukkojen siirappisten iskuyritysten varassa – sekä siinä, että kikat toimivat. Alun montaasikohtaukset, joissa Alex iskee niin opettajan, gospelmuusikon kuin kireän toimistotyöläisenkin, ovat elokuvan parasta antia.

Tunnetasolla elokuva ei kosketa eikä hahmoihin synny suhdetta. Lopulta elokuvan juju on pintapuolisessa naaman vääntelyssä, jossa erityisesti Ferrier ja Damiens ovat mestareita. Ilveily jaksaa juuri viihdyttää vajaan parituntisen, mutta ei jää mieleen. Kyllä tämä hassuttelu silti yhden sateisen kesäillan pelastaa.

DVD: Atlantic Filmin julkaisussa kuvanlaatu on aavistuksen rakeinen. Kuvasuhde anamorfinen laajakuva 2.35:1, ja äänenä Dolby Digital 5.1. Ei lisämateriaalia.

Teksti © 2011 Tuija Pyhäranta

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202