Happy Feet

Happy Feet (2006)

  • 3

Keisaripingviinit ovat syntyneet laulamaan. Kaikki paitsi nuori Mumble, joka on syntynyt tanssimaan… steppiä. Tällaisen epäpingviinimäisen käytöksen takia Mumble karkotetaan Keisaripingviinimaasta suu…

julkaistu 2006-03-09 / päivitetty 17.05. klo 09:09

KUVA 2

Happy Feet
Happy Feet 

KUVA 1

Happy Feet
Happy Feet 

Happy Feet

Ohjaus George Miller
Näyttelijät Elijah Wood, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Robin Williams, Hugo Weaving (äänet)
Maa Australia / Yhdysvallat
Pituus 109 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Kingdom Feature Productions, Animal Logic, Kennedy Miller Productions ja Village Roadshow Pictures

Menestyksekäs Pingviinien matka saa nyt rinnalleen animoidun pingviinimusikaalin Happy Feet (2006 Yhdysvallat, Australia). Elokuva kertoo kuinka jokaisella keisaripingviinillä on oma lauluäänensä, jolla se houkuttelee tulevan elämänkumppaninsa. Eräänä päivänä paljastuu ettei Mumbels pingviinillä olekaan omaa lauluääntänsä – ainakaan kaunista sellaista. Sen sijaan Mumbles huomaa ilmaisevansa itseään paremmin steppauksella, vaikkeivät kaikki tätä sulatakaan.

Mumbles (Elijah Wood, Kaikki valaistuu, Taru Sormusten Herrasta) päätyy yksinäisenä ja hylättynä toisten pingviinien joukkoon ja ystävystyy Ramonin (Robin Williams, Good Will Hunting) johtaman pingviinijoukon kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä keinoa, jolla Mumbles voisi kosia lauman sulokkainta Gloriaa (Brittany Murphy, 8 Mile) omakseen ja samalla keksiä syyn mysteeriseen kalakatoon.

Tarinaa viedään eteenpäin popmusiikin klassikoilla. Hienoa käsikirjoituksessa on, että pingviinien pariutumislaulut ovat Stevie Wonderia, Princeä ja Earth, Wind and Firea ja Williamsin esittämä tietäjä Lovelace taas on ottanut selkeät roolimallinsa Barry Whitelta. Nämä ovat kuitenkin vain aikuisille ja lapset joutuvat tyytymään laulamaan koulussa Beach Boysia.

Elokuva esittelee pingviinien elon ihmisten kaltaisena yhteiskuntana, jossa on tietyt valtarakenteet ja uskomukset. Elokuvaan on hienosti sisällytetty kuinka pingviinit elävät täysin omassa maailmassaan ja kuinka ihmiset ovat heidän avaruusolioitansa. Monista kerroksistaan huolimatta elokuvaa venytetään liikaa haparoivilla aasinsilloilla ja siitä puuttuu kunnioitus aihettaan kohtaan.

Pingviinien matka –dokumentti teki pingviineistä runollisia ja kauniita olentoja. Happy Feet tekee niistä samaa mitä melkein jokainen eläinlaji on ollut Disneylle ja muille tuotantoyhtiöille – banaaleja kertakäyttöviihdykkeitä. Pingviinit olisivat mielenkiintoisia jo itsessään, ettei niihin tarvitse lisätä mitään ylimääräistä. Viihdyttävä animaatio, mutta ei välttämättä todellinen helmi.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202