Hall Pass - lupa rellestää

Hall Pass (2011)

| Blu-ray
  • 3

Bobby ja Peter Farrelly palaavat juurilleen härskissä, mutta myös hetkittäin hauskassa komediassa.

julkaistu 2011-09-30 / päivitetty 30.09. klo 12:12

KUVA 4

Jenna Fischer ja Christina Applegate.
Jenna Fischer ja Christina Applegate. 

KUVA 3

Baarissa
Baarissa 

KUVA 2

Jenna Fischer, Owen Wilson, Jason Sudeikis ja Christina Applegate
Jenna Fischer, Owen Wilson, Jason Sudeikis ja Christina Applegate 

KUVA 1

Jason Sudeikis, Richard Jenkins ja Owen Wilson bilettämässä.
Jason Sudeikis, Richard Jenkins ja Owen Wilson bilettämässä. 

Hall Pass - lupa rellestää

Ohjaus Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Näyttelijät Owen Wilson, Jason Sudeikis, Christina Applegate, Jenna Fischer, Richard Jenkins, Stephen Merchant
Maa Yhdysvallat
Pituus 105 min.
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

2000-luku ei ole ollut Farrellyn ohjaajaveljeksille kulta-aikaa. 90-luvulla he keräsivät mainetta sellaisilla menestyksillä kuin Nuija ja tosinuija (1994) ja Sekaisin Marista (1998), mutta sittemmin heidän tähtensä ovat jääneet Judd Apatowin ja kumppaneiden varjoon.

Veljekset eivät kuitenkaan anna helposti periksi, vaan jatkavat sillä mihin veri vetää, eli alapäähuumorin kyllästämällä sekoilukomedialla. Tälläkään kertaa ei vältytä hurjilta (ja täysin itsetarkoituksellisilta) ylilyönneiltä, mutta on myönnettävä, että elokuva naurattaa sen halpamaisuudestaan huolimatta, ainakin hetkittäin.

Rick (Owen Wilson) ja Fred (Jason Sudeikis) ovat keski-ikäisiä miehiä, joilla on kotona vaimo, ja Rickillä kourallinen lapsiakin. Tästä huolimatta kaksikko katselee enemmän tai vähemmän avoimesti kauniita naisia ympärillään, usein vaimojensa (Christina Applegate ja Jenna Fischer) harmiksi – ovathan miehet aina miehiä ja niin edelleen.

Eräänä päivänä vaimot saavat kuitenkin tarpeeksi miestensä machomaisesta äijäilystä ja lupaavat heille viikon vapauden avioliitosta. Nyt he saavat tehdä mitä haluavat viikon ajan, kunhan sen jälkeen palaavat suosiolla avioliiton auvoiseen satamaan ja käyttäytyvät tulevaisuudessa kunnolla. Rick ja Fred ovat tietenkin innoissaan: nyt kaadetaan naisia urakalla!

Käsikirjoitus ei ole ihan yhtä aivoton kuin ensin voisi ajatella. Mukana on muutamia teräviäkin huomioita miehistä ja tietyissä piireissä hallitsevasta äijäkulttuurista. Ei Hall passia voi ihan antropologiaksi kehua, mutta löytyy tästä muutama totuuden siemenkin.

Farrellyn veljesten oma tyyli näkyy huumorissa ja ohjauksessa jälleen selvästi. Hauskojen kohtausten sekaan on tungettu muutama hieman hämmentävämpi kohtaus, toisessa esitellään peniksiä ja toisessa lentää eritteet. Shokeeraavan mauttomat kohtaukset ovat farrellyjen tavaramerkki.

Hall pass on niin tuttua Bobby ja Peter Farrellya, että sitä voi helposti suositella niille, jotka ovat heidän tuotoksistaan aikaisemminkin pitäneet. Jos poikkeuksellisen alapääpainotteinen huumori ei häiritse, niin Hall pass saattaa olla hyvinkin onnistunut höpökomediavalinta, muiden kannattaa se kuitenkin kiertää yhtä kaukaa kuin farrellyjen edellisetkin komediat.

Blu-ray: Kuvaformaattina 2.40:1 anamorfinen laajakuva. Ääniraitoina Dolby Digital 5.1 ja DTS 5.1.

Teksti: © 2011 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202