From Paris With Love

From Paris With Love (2010)

  • 1

Luc Bessonin nimellä varustettu toimintapamaus, josta ei puutu ala-arvoista väkivaltaa. Ensi-ilta 30.4.

julkaistu 2010-04-28 / päivitetty 27.10. klo 14:02

KUVA 3

John Travolta
John Travolta 

KUVA 2

John Travolta ja Jonathan Rhys Myers
John Travolta ja Jonathan Rhys Myers 

KUVA 1

John Travolta ja Jonathan Rhys Myers
John Travolta ja Jonathan Rhys Myers 

From Paris With Love

Ohjaus Pierre Morel
Näyttelijät John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Richard Durden, Amber Rose Revah
Maa Ranska
Pituus 92 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2010 Europa Corp., M6 Films, Grive Productions, Apipoulaï, Canal+, TPS Star, M6 ja Nordisk Film.

From Paris With Love (2010) löysi vihdoinkin tiensä Suomen elokuvateattereihin pitkän ja tuskaisen taivalluksen jälkeen. Jo talvelle suunniteltu ensi-ilta peruttiin ja Nordisk Film siirsi sen kevääseen. Nyt se on täällä huiman kahden kopion voimalla.

Tässä jälleen yksi onneton toimintatrilleri, jota myydään Luc Bessonin (esim. Taxi 4, 2007 ja Transporter 3, 2008) nimellä. Hän tuntuu antavan nimensä mille tahansa roskalle nykyään, ja niinpä hänen nimeään kantava elokuva herättääkin enemmän epäilyjä kuin mitään muuta.

From Paris With Love on Bessonin kehittelemistä toimintapaukuista tähän mennessä ehdottomasti huonoin. Tämä elokuva alkaa jo lähentelemään sitä huonouden maagista tasoa, jolloin elokuva muuttuu rasittavasta hauskaksi. Mutta ei aivan. Oikeasti From Paris With Love vain ärsyttää ja suututtaa.

Jonathan Rhys Myers esittää James Reeseä, amerikkalaista diplomaattia, joka työskentelee Pariisissa. Tylsähkön työn ohella hän haaveilee salaisen agentin ammatista. Pian hän saakin tilaisuutensa, kun rämäpäinen amerikkalainen “ongelmien selvittäjä” (John Travolta) saapuu Pariisiin jäljittämään terroristeja. Reese määrätään hänen parikseen. Kaksikko ryhtyy jahtaamaan terroristeja, ja tässä rytäkässä tapetaan ihmisiä kasapäin ja tuhotaan pieniä paloja Pariisista siinä ohessa.

From Paris With Love on arveluttava elokuva kaikilta osin. Sen suurimmat ongelmat kumpuavat alunperin heikosta käsikirjoituksesta: juonessa on niin paljon reikiä, että se viheltää tuulessa, koko tarina on epäuskottava, toiminta on puuduttavaa ja itseään toistavaa, henkilöhahmot kliseitä, dialogi on teennäistä ja huumori on sellaista, joka puree epäilemättä vietävän hyvin murrosikäisiin. Aikamoinen lista.

Kuulostaa ehkä tavallaan hauskalta, mutta sitähän From Paris With Love ei ole. Se on typerä elokuva, joka muistuttaa katsojaa puolessa välissä siitä, että kaikki pakistanilaiset eivät ole terroristeja. On paradoksaalista, että kaikki elokuvan pakistanilaiset kuitenkin ovat terroristeja ja elokuvan keskeinen sanoma tuntuu olevan, että terroristien kanssa on turha puhua, niitä kannattaa ampua päähän. Elokuvassa päähenkilöt yrittävät keskustella ainoastaan yhden terroristin kanssa, mutta tämäkin lyhyt keskustelu päättyy otsalaukaukseen lähietäisyydeltä.

Sinänsä ammattitaitoiset näyttelijät Jonathan Rhys Myers ja John Travolta herättävät pääosissa lähinnä myötähäpeää. Varsinkin Myers on täysin hukassa ajattelemattomasti kirjoitetun roolihahmonsa kanssa. Travolta näyttää sentään siltä, että hänellä on hauskaa, mutta surkeaa katsottavaa hänenkin huutaminen ja riehuminen on.

Tällaisesta elokuvasta ei löydä, eikä tahdokaan löytää mitään positiivista. From Paris With Love on täysin aivotonta väkivaltaviihdettä ihmisille, jotka eivät vaadi elokuvalta muuta kuin toimintaa. Jos se riittää niin tässä sitä sitten on.

Teksti: © 2010 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202