Elämän sylissä

Soldier's Daughter Never Cries (1998)

  • 3

Elämän sylissä on mielenkiintoinen tarina perheestä, jossa toinen lapsista on biologisesti oikea ja toinen on adoptiolapsi.

julkaistu 2000-03-06 / päivitetty 17.05. klo 10:10

KUVA 1

Elämän sylissä
Elämän sylissä 

Elämän sylissä

Ohjaus James Ivory
Näyttelijät Kris Kristofersson, Leelee Sobieski, Jesse Bradford, Barbara Hershey, Virginie Ledoyen, Isaach De Bankolé
Maa Ranska / Iso-Britannia / Yhdysvallat
Pituus 127 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1998 Capitol Films, Merchant-Ivory Productions ja British Screen.

Elämän sylissä (A Soldier’s Daughter Never Cries aka La Fille d’un soldat ne pleure jamais, 1998 USA, Iso-Britania, Ranska) on mielenkiintoinen tarina perheestä, jossa toinen lapsista on biologisesti oikea ja toinen on adoptiolapsi. Elokuva ei kuitenkaan keskity tähän poikkeukseen, vaan ihmisen seksuaalisuuteen eri ikävaiheissa. Asetelmana on nyt vain hiukan poikkeuksellinen tilanne.

Koko ihmisiän kirjo on saatu elokuvaan hienosti, aina lapsuudesta kuolemaan asti. Kun perheen lapset ovat vielä pieniä on silloin käsittelyssä lapsuusiän seksuaalisuus. Ensimmäisiä hetkiä, jolloin tiedostetaan, että tytöillä ja pojilla on eroa. Samaan aikaan vanhemmat ovat noin 35 vuotiaita, eli ennen keski-ikää. Lopussa isän sairastuminen ja kuolema viimeistelevät “kakun” valmiiksi.

Kris Kristofferson perheen isänä tekee vakuuttavaa jälkeä. Alkupuolen Ranskassa tapahtuvien kohtausten aikana miehen ns. amerikkalaismaisuus iskee kyllä hyvin. Perheen tyttärenä, LeeLee Sobieski (Deep Impact) “osaa” olla ehkä hiukan liian ohut, hahmossa ei ole montakaan kulmaa.

Kokonaisanti jää kuitenkin keskitasolle, vaikka filmillä olisikin ollut huomattavasti enemmän mahdollisuuksia. Alun hitaanpuoleinen ja toisinnoilla eteneminen ei anna hyvää makua suuhun. Siis keskiverto leffa.

teksti: © 2000 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202