Desire of the Innocent Blood

Desire of the Innocent Blood (2002)

  • 2

Suomalaista amatöörikauhua. Elokuvan vampyyritarina kertoo kevytkenkäisestä – niin kuin vuosisata takaperin asia olisi ilmaistu – Elise Swedeborgista, joka löytää rakkauden varakkaasta kartanonomistaj…

julkaistu 2004-02-26 / päivitetty 18.03. klo 22:10

KUVA 1

Desire of the Innocent Blood
Desire of the Innocent Blood 

Desire of the Innocent Blood

Ohjaus Sami Haavisto
Näyttelijät Ana Ciaran, Mika Vattulainen, Kirsi Vahomäki
Maa Suomi
Pituus 74 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2002 S-ART Sami Haavisto Ky

Katselussa oli tällä kertaa parin vuoden takainen kotimainen indietuotanto Desire of the Innocent Blood (2002 Suomi). Mykkä ja mustavalkoinen kauhuelokuva ei kuulosta siltä tutuimmalta elokuvan lajityypiltä. Desire of the Innocent Blood yhdistää tarinaansa verta, seksiä ja runsaasti goottihenkeä. Pääkaupunkiseudulla elokuviaan kuvaavan elokuvaryhmän Blood Ceremonyn ensimmäinen tuotos on syntynyt tekijöiden intohimosta ja rakkaudesta ihailemiinsa vanhoihin vampyyrielokuviin. Suomenniemellä valmistuu vuosittain kymmeniä eritasoisia amatöörien kauhu- ja splatterelokuvia. Blood Ceremonyn Desire of the Innocent Blood tuntuu silti erottuvan tästä massasta edukseen juuri mykällä ja mustavalkoisella esityksellään.

Elokuvan vampyyritarina kertoo kevytkenkäisestä – niin kuin vuosisata takaperin asia olisi ilmaistu – Elise Swedeborgista, joka löytää rakkauden varakkaasta kartanonomistaja Arthurista. Mies osoittautuu aviomiehenä kuitenkin välinpitämättömäksi lukutoukaksi eikä Elise suvaitse tätä, vaan jättää miehensä ja palaa takaisin satamaan porttojen ja merimiesten joukkoon. Eipä Elise löydä paikkaansa täältäkään, kun hylätyt ystävät hylkäävät kauniin Elisen. Manalan herra on tässä vaiheessa päättänyt ottaa nuorelta Eliseltä sielun omakseen ja tulee noutamaan nuorikon itselleen.

Desire of the Innocent Blood on kieltämättä amatööriryhmän tekele. Vaikka lavastus kuin maskeeraus ovat toteutettu kiitettävän/riittävän hyvin ei elokuvan hengetöntä tarinankerrontaa onnistuta peittämään. Tarina etenee laahaavan hitaasti mykkäelokuville uskollisena, mutta 75 minuutin pituus tuntuu silti tarpeettoman pitkältä. Tiivistämällä kerrontaa olisi saatu sitä henkeä, jota tällaiset kalmanhajuiset elokuvatkin tarvitsevat. Mykkäelokuvallinen ilmaisu repeilee paikoin, kun kameraa on päätetty liikutella käsivaralta. Toinen heikko puoli ovat välitekstit. Näillä pyritään kuljettamaan tarinaa eteenpäin vuolain sanoin, mutta kun ruudulla ei ole liikettä muodostuvat tekstitykset lähes turhiksi.

Verellä läträily ei ole elokuvan päällimmäinen idea. Mustavalkoisuus ja himmeä valaistus hillitsevät yksittäisten kohtausten ryöstäytymistä humoristisiksi verikekkereiksi. Vampyyrin irtopää on yksi elokuvan onnistuneista maskeerauksista. Tekijöiden vaikutteet pornoelokuvista näkyvät Elisen ja naispaholaisen lesbokohtauksessa.

Näyttelijätyöskentely amatöörituotannoissa on lähes poikkeuksetta kömpelöä ylinäyttelemistä. Desire of the Innocent Blood nojaa mykkäelokuviin, joissa ylinäytteleminen oli osa äänettömien näyttelijöiden tunteiden ilmentämistä, joten tässä mielessä elokuvan hahmot ovat uskottavia. Pientä liioittelua on huomattavissa, kun kamera siirtyy tarpeeksi lähelle kasvoja. Yksiulotteiset pääosat jäävät tumman puhuvan ilmapiirin alle, joka on elokuvan kantava voima.

teksti: © 2004 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202