Dangerous Water

Spring Break Shark Attack (2005)

  • 1

Tällaisia elokuvia ei pitäisi tehdä, saati sitten arvostella tosissaan. Paul Shapiron ohjaama, täydellisen kömpelö ja kaikin puolin ansioton hai-elokuva ei itse asiassa ole lainkaan hai-elokuva, sillä…

julkaistu 2009-01-20 / päivitetty 16.03. klo 10:10

KUVA 2

Taas hai. Voi haukotus.
Taas hai. Voi haukotus. 

KUVA 1

Hui, hai!
Hui, hai! 

Dangerous Water

Ohjaus Paul Shapiro
Näyttelijät Shannon Lucio, Riley Smith, Justin Baldoni, Bianca Lishansky
Maa Yhdysvallat / Etelä-Afrikka
Pituus 88 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Von Zerneck Sertner Films ja Film Afrika Worldwide CC.

Danielle (Shannon Lucio) karkaa kotoaan ja matkustaa ystäviensä Karenin ja Alician luokse Miamiin, jossa kaikki coolit nuoret ovatkin jo täyttä häkää Spring-breakia juhlimassa. Jatkuvan biletyksen lomassa nuori ja komea, mutta kieroakin kierompi J.T. iskee silmänsä Danielleen ja siitä sitten alkaakin loputtomat iskuyritykset. Ikävä kyllä Danielle on jo ihastunut söpöön Shaneen, joka vuokraa työkseen veneitä Miamin turisteille äitinsä (Kathy Baker) kanssa. Samaan aikaan ympäri Floridan vesiä tapahtuu sarja haiden hyökkäyksiä, joita Daniellen veli Charlie (Wayne Thornley) alkaa tutkimaan. Onneksi Charlie sattuu työskentelemään meribiologina juuri samassa paikassa missä Danielle bilettää kavereidensa kanssa, joten haiden hyökätessä Miamiin apu on lähellä.

Tällaisia elokuvia ei pitäisi tehdä, saati sitten arvostella tosissaan. Paul Shapiron ohjaama, täydellisen kömpelö ja kaikin puolin ansioton hai-elokuva ei itse asiassa ole lainkaan hai-elokuva, sillä 88 minuutin leffasta noin 70 minuuttia keskitytään jokaisen pepun, tissin ja hauiksen kuvaamiseen Miamissa. Elokuvan lopussa hait varastavat pääosan tapahtumissa kymmeneksi minuutiksi, muu aika kulutetaan nuorison biletystä seuraten.

Dangerous Waterin (Spring Break Shark Attack, 2005 Yhdysvallat, Etelä-Afrikka) pääjuonena toimii nolo kolmiodraama, joka syntyy Daniellen, J.T:n ja Shanen välille. Tämä on kivuliasta katsottavaa, sillä nuoret näyttelijät ovat täysin hukassa surkean dialoginsa kanssa. Sitten, kun haiden hyökkäyksiin keskitytään minuutin parin verran silloin tällöin, ne tuntuvat täysin merkityksettömiltä ja käsittämättömän ulkokohtaisilta, sillä tähän sivujuoneen ei olla ehditty uhrata montaakaan hetkeä käsikirjoituksessa. Elokuva on muutenkin niin täynnä räikeitä epäuskottavuuksia, että niitä ei edes tässä yhteydessä kannata ruveta luettelemaan. Kun pilkkuna i:n päällä elokuvan lopussa seisoo juonenkäänne, joka saa typeryydessään katsojan haukkomaan henkeään.

Herää kysymys, miksi Shapiro on ylipäätänsä tehnyt elokuvastaan ikään kuin kauhuelokuvan, kun hän selkeästi haluaa keskittyä nuorisodraamaan? Tuloksena on täydellisen epatasapainoinen teini-kauhu-draama, jonka ääressä ei voi kuvitella kenenkään viihtyvän. Tämä on suoraan sanottuna huono elokuva, jota kenenkään ei tulisi katsoa.

teksti: © 2006 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202