Dangerous Water

Spring Break Shark Attack (2005)

  • 1

Tällaisia elokuvia ei pitäisi tehdä, saati sitten arvostella tosissaan. Paul Shapiron ohjaama, täydellisen kömpelö ja kaikin puolin ansioton hai-elokuva ei itse asiassa ole lainkaan hai-elokuva, sillä…

julkaistu 2009-01-20 / päivitetty 16.03. klo 10:10

KUVA 2

Taas hai. Voi haukotus.
Taas hai. Voi haukotus. 

KUVA 1

Hui, hai!
Hui, hai! 

Dangerous Water

Ohjaus Paul Shapiro
Näyttelijät Shannon Lucio, Riley Smith, Justin Baldoni, Bianca Lishansky
Maa Yhdysvallat / Etelä-Afrikka
Pituus 88 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Von Zerneck Sertner Films ja Film Afrika Worldwide CC.

Danielle (Shannon Lucio) karkaa kotoaan ja matkustaa ystäviensä Karenin ja Alician luokse Miamiin, jossa kaikki coolit nuoret ovatkin jo täyttä häkää Spring-breakia juhlimassa. Jatkuvan biletyksen lomassa nuori ja komea, mutta kieroakin kierompi J.T. iskee silmänsä Danielleen ja siitä sitten alkaakin loputtomat iskuyritykset. Ikävä kyllä Danielle on jo ihastunut söpöön Shaneen, joka vuokraa työkseen veneitä Miamin turisteille äitinsä (Kathy Baker) kanssa. Samaan aikaan ympäri Floridan vesiä tapahtuu sarja haiden hyökkäyksiä, joita Daniellen veli Charlie (Wayne Thornley) alkaa tutkimaan. Onneksi Charlie sattuu työskentelemään meribiologina juuri samassa paikassa missä Danielle bilettää kavereidensa kanssa, joten haiden hyökätessä Miamiin apu on lähellä.

Tällaisia elokuvia ei pitäisi tehdä, saati sitten arvostella tosissaan. Paul Shapiron ohjaama, täydellisen kömpelö ja kaikin puolin ansioton hai-elokuva ei itse asiassa ole lainkaan hai-elokuva, sillä 88 minuutin leffasta noin 70 minuuttia keskitytään jokaisen pepun, tissin ja hauiksen kuvaamiseen Miamissa. Elokuvan lopussa hait varastavat pääosan tapahtumissa kymmeneksi minuutiksi, muu aika kulutetaan nuorison biletystä seuraten.

Dangerous Waterin (Spring Break Shark Attack, 2005 Yhdysvallat, Etelä-Afrikka) pääjuonena toimii nolo kolmiodraama, joka syntyy Daniellen, J.T:n ja Shanen välille. Tämä on kivuliasta katsottavaa, sillä nuoret näyttelijät ovat täysin hukassa surkean dialoginsa kanssa. Sitten, kun haiden hyökkäyksiin keskitytään minuutin parin verran silloin tällöin, ne tuntuvat täysin merkityksettömiltä ja käsittämättömän ulkokohtaisilta, sillä tähän sivujuoneen ei olla ehditty uhrata montaakaan hetkeä käsikirjoituksessa. Elokuva on muutenkin niin täynnä räikeitä epäuskottavuuksia, että niitä ei edes tässä yhteydessä kannata ruveta luettelemaan. Kun pilkkuna i:n päällä elokuvan lopussa seisoo juonenkäänne, joka saa typeryydessään katsojan haukkomaan henkeään.

Herää kysymys, miksi Shapiro on ylipäätänsä tehnyt elokuvastaan ikään kuin kauhuelokuvan, kun hän selkeästi haluaa keskittyä nuorisodraamaan? Tuloksena on täydellisen epatasapainoinen teini-kauhu-draama, jonka ääressä ei voi kuvitella kenenkään viihtyvän. Tämä on suoraan sanottuna huono elokuva, jota kenenkään ei tulisi katsoa.

teksti: © 2006 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

Free Guy

| 10.08.

Kesän todellisessa yllättäjässä pelimies kyllästyy vähäpätöiseen sivurooliin.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

The Ice Road

| 26.08.

Vaikka jää pettää rekkakuski-Neesonin rutiininomaisen toimintatrillerin alta, vihainen harmaakarhu ei osoita hiipumisen merkkejä.

Lue lisää »

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä

| 03.09.

Säädyllisen siirappisessa murhenäytelmässä toimittaja löytää kiihkeästä romanssista kertovan kirjeen ja rakastuu.

Lue lisää »

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

| 21.09.

Sokea ja sosiaalisesti eristynyt cinefiili rullaa oman elämänsä kasarisankarina hakemaan höttöisen hattaran sijaan aitoa läheisyyttä.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

Ellen Hollman

Army of One Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202