Coyote Ugly

Coyote Ugly (2000)

  • 1

Voi joko istua haaveilemassa tai sitten yrittää tehdä jotain niiden toteuttamiseksi, arvelee Violet (Piper Perabo). Siispä hän pakkaa laukkunsa, jättää isänsä (John Goodman) kodin uneliaassa Jerseyssä…

julkaistu 2001-02-25 / päivitetty 18.03. klo 23:11

KUVA 1

Coyote Ugly
Coyote Ugly 

Coyote Ugly

Ohjaus David McNally
Näyttelijät Piper Perabo, Maria Bello, Izabella Miko, Melanie Lynskey, Bridget Moynahan, Tyra Banks, John Goodman, Adam Garcia
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2000 Touchstone Pictures

Coyote Ugly (2000 USA) kertoo nuoren naisen matkasta New Jerseyn rauhallisilta kaduilta New Yorkin kiihkeille kujille. Työpaikkaa etsien kaunis ja hento neitonen tapaa kiinnostavan gentlemanin Australiasta ja saa paikan yllättäen Coyote Ugly -nimisestä alkoholinanniskeluravintolasta. Baarissa meno on nesteiden ja nahkaistan tarjoilijoiden ansiosta todella vauhdikasta. Myöhemmin neitosen isä saa kuulla juottolan tavoista ja eikä laulajanurakaan oikein ala toimia.

Elokuvan juoni on rakennettu tuttuun ja turvalliseen “maasta se pienikin ponnistaa” -aatteen taakse. Päähenkilönä on Piper Perabo, joka matkan aikana muuttuu suihkussa laulavasta tytöstä ronskiksi kojootiksi, jolta irtoaa läppää juopuneiden miesten kaatamiseen.

Baarin henkilökunnasta muodostuu tyypillinen taustakuoro, josta löytyy ystäviä ja ilkeitä “sisaria” (niin kuin klassisessa Tuhkimossa). Perabon isänä (äiti on kuollut) esiintyy jo ennakkoon vakuuttavaa työtä tekevä John Goodman (Big Lebowski). Perabo ei ole täysin mukana hahmossaan ja onnistumisia alkaakin ilmetä vasta luonteenmuutoksen myötä leffan loppupuolella. Adam Garcian esittämä poikaystävä on tuttua huttua ja samoin monet muut sivuhenkilöt.

Coyote Ugly on kaavamaisen juonen lisäksi harmittavan jenkkiläistä menestystä. Sen lisäksi baarin gogo-tytöt harrastavat miehille suosiollista liikehdintää pitkitettyjen kohtauksien aikana. Mainittakoon, että joukkio intoutuu pieneen H2O:n ruiskintaa omille asusteilleen! Tietenkin hommaa hoidellaan normaalisti kumisilla työasuilla.

Kenellä elokuva on sitten suunnattu? Musiikkitarjonta on elokuvassa tärkeässä osassa ja paljaan hipiän paljastelua runsaan mitoin, jolloin marginaaliyleisö on nuoret miehet. Tietenkin pikkuprinsessoillekin elokuvasta löytyy paljon ihailtaavaa (“onpa kauniita naisia, mist noita vaatteita sais?). Henkilökohtaisesti ammattitaidolla tehty Coyote Ugly ei ollut viihteen lisäksi paljoa muuta, vain kauniita naisia, rytmikästä musiikkia ja valmiiksi purtu juoni.

teksti: © 2001 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202