Coyote Ugly

Coyote Ugly (2000)

  • 1

Voi joko istua haaveilemassa tai sitten yrittää tehdä jotain niiden toteuttamiseksi, arvelee Violet (Piper Perabo). Siispä hän pakkaa laukkunsa, jättää isänsä (John Goodman) kodin uneliaassa Jerseyssä…

julkaistu 2001-02-25 / päivitetty 18.03. klo 23:11

KUVA 1

Coyote Ugly
Coyote Ugly 

Coyote Ugly

Ohjaus David McNally
Näyttelijät Piper Perabo, Maria Bello, Izabella Miko, Melanie Lynskey, Bridget Moynahan, Tyra Banks, John Goodman, Adam Garcia
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2000 Touchstone Pictures

Coyote Ugly (2000 USA) kertoo nuoren naisen matkasta New Jerseyn rauhallisilta kaduilta New Yorkin kiihkeille kujille. Työpaikkaa etsien kaunis ja hento neitonen tapaa kiinnostavan gentlemanin Australiasta ja saa paikan yllättäen Coyote Ugly -nimisestä alkoholinanniskeluravintolasta. Baarissa meno on nesteiden ja nahkaistan tarjoilijoiden ansiosta todella vauhdikasta. Myöhemmin neitosen isä saa kuulla juottolan tavoista ja eikä laulajanurakaan oikein ala toimia.

Elokuvan juoni on rakennettu tuttuun ja turvalliseen “maasta se pienikin ponnistaa” -aatteen taakse. Päähenkilönä on Piper Perabo, joka matkan aikana muuttuu suihkussa laulavasta tytöstä ronskiksi kojootiksi, jolta irtoaa läppää juopuneiden miesten kaatamiseen.

Baarin henkilökunnasta muodostuu tyypillinen taustakuoro, josta löytyy ystäviä ja ilkeitä “sisaria” (niin kuin klassisessa Tuhkimossa). Perabon isänä (äiti on kuollut) esiintyy jo ennakkoon vakuuttavaa työtä tekevä John Goodman (Big Lebowski). Perabo ei ole täysin mukana hahmossaan ja onnistumisia alkaakin ilmetä vasta luonteenmuutoksen myötä leffan loppupuolella. Adam Garcian esittämä poikaystävä on tuttua huttua ja samoin monet muut sivuhenkilöt.

Coyote Ugly on kaavamaisen juonen lisäksi harmittavan jenkkiläistä menestystä. Sen lisäksi baarin gogo-tytöt harrastavat miehille suosiollista liikehdintää pitkitettyjen kohtauksien aikana. Mainittakoon, että joukkio intoutuu pieneen H2O:n ruiskintaa omille asusteilleen! Tietenkin hommaa hoidellaan normaalisti kumisilla työasuilla.

Kenellä elokuva on sitten suunnattu? Musiikkitarjonta on elokuvassa tärkeässä osassa ja paljaan hipiän paljastelua runsaan mitoin, jolloin marginaaliyleisö on nuoret miehet. Tietenkin pikkuprinsessoillekin elokuvasta löytyy paljon ihailtaavaa (“onpa kauniita naisia, mist noita vaatteita sais?). Henkilökohtaisesti ammattitaidolla tehty Coyote Ugly ei ollut viihteen lisäksi paljoa muuta, vain kauniita naisia, rytmikästä musiikkia ja valmiiksi purtu juoni.

teksti: © 2001 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202