Confetti

Confetti (2006)

  • 1

Kun Confetti-lehti järjestää ”Vuoden omaperäisimmät häät” –kilpailun, alkaa kolmen varsin erilaisia ja toinen toistaan hillittömämpiä ideoita omaavan pariskunnan hulvaton matka kohti alttaria. Neuvoja…

julkaistu 2006-02-25 / päivitetty 18.03. klo 23:11

KUVA 1

Confetti
Confetti 

Confetti

Ohjaus Debbie Isitt
Näyttelijät Martin Freeman, Jessica Stevenson, Stephen Mangan, Felicity Montagu, Jimmy Carr, Alison Steadman
Maa Iso-Britannia
Pituus 100 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Confetti Productions Ltd., Wasted Talent, BBC Films ja Screen West Midlands

Häälehti Confetti järjestää kolmelle nuorelle parille kilpailun toteuttaa heidän hullut unelmahäänsä. Kilpailun päätteeksi yksi kolmesta parista voittaa pääpalkintona omakotitalon. Kilpaileviin häihin kuuluvat tennishäät, naturalistihäät ja musikaalihäät. Elokuva on toteutettu muka-dokumentin tyyliin ja siinä seurataan kilpailun täytäntöönpanoa valintaprosessista voittojuhliin. Debbie Isitt on visioinut ja ohjannut tämän muka-dokumentin. Filmin rakeisuus, käsivarakuvaus ja halvan näköinen lopputulos ei kuitenkaan palvele tarkoitusta. Idea ei ole täysin pohjaton ja pelkästään parempi toteutus olisi voinut parantaa elokuvaa huomattavasti.

Sen suurempia tähtiä Confettissa ei nähdä. Office –sarjasta ja Linnunradan käsikirja liftareille –elokuvasta tuttu Martin Freeman on elokuvan ainoa ns. niminäyttelijä. Freemanin rinnalla elokuvassa vilahtelee sivuosissa sellaisia brittikoomikoita kuin Felicity Montagu, Mark Heap ja Judy Davis. Stand-up koomikkona paremmin tunnettu Jimmy Carr ei tunnu istuvan kokonaisuuteen ollenkaan. Hänen rivot vitsinsä toimivat omassa kontekstissaan paljon paremmin, mutta siroteltuna sinne tänne, ne töksähtävät pahasti. Näyttelijäkaartin sydän on kuitenkin sympaattinen homopari, jotka toimivat elokuvassa hääsuunnittelijoina. Heidän hahmonsa ovat täydellisiä, täynnä lämpöä. He toimivat esimerkkeinä siinä, miten stereotyypit pitäisi kuvata: kärjistäen, mutta samalla lisäten jotain uutta.

Hienoa elokuvassa on stereotyyppikuvauksen ohella, sen satiirinen puoli koko häähössötystä kohtaan. Elokuva karnevalisoi häiden järjestämiset, ideoinnit ja niihin liittyvät oheismarkkinat (messut, lehdet jne.). Oikein muuta elokuvasta ei irtoa. Vitsit ovat huonoja ja ne muutamat onnistuneet letkautukset ovat jotenkin poissa kohdaltaan. Tarinassa ei ole hirveästi syvyyttä ja elokuva polkee puolet ajasta paikallaan, toistaen samoja vitsejä uudestaan ja uudestaan. Parempiakin elokuvia varmasti on, joten käyttäkää aikanne niihin.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202