Charlien enkelit

Charlie's Angels (2000)

  • 3

Charlien enkelit on uudelleen hiottu millenium kuntoon. Pinta kiiltää pvc-muovista, ferrari polttaa kumia asvalttiin ja tyttö-trio soittaa hienosti ilmakitaraa koko ruumiillaan. Ensimmäisestä enkelit-…

julkaistu 2000-02-25 / päivitetty 14.06. klo 19:07

KUVA 1

Charlien Enkelit
Charlien Enkelit 

Charlien enkelit

Ohjaus McG
Näyttelijät Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Lieu, Bill Murray, Sam Rockwell, Kelly Lynch, Tim Curry, Crispin Glover, Luke WIlson, John Forsythe, Matt LeBlanc, Tom Green, LL Cool J
Maa Yhdysvallat, Saksa
Pituus 98 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2000 Columbia Pictures

Charlien enkelit (Charlie’s Angels, 2000 USA) on uudelleen hiottu millenium kuntoon. Pinta kiiltää pvc-muovista, ferrari polttaa kumia asvalttiin ja tyttö-trio soittaa hienosti ilmakitaraa koko ruumiillaan. Ensimmäisestä enkelit-tv-ohjelmasta on aikaa 25 vuotta ja mukaan on tullut paljon uutta. Uusi versio puskee tämän hetken kuumimmilla tehosteilla ja vanhoilla tehokkailla konsteilla varmasti action-diggarien sydämiin. Paljon on myös hävinnyt neljännesvuosisadassa, jopa neitosten nimet ovat vaihtuneet ja ainoastaan Charlien ääni (John Forsythe) on vielä sama. Tietenkään tässä versiossa ei olisi voinut olla silloiset tyttelit, mutta jotain muuta olisi voinut jättää edes.

Elokuvassa ei ole kovinkaan paljoa toiminnan lisäksi. Juoni on tv-sarja luokkaa ja Natalien, Dylanin ja Alexin poikaystävät tuntuvat mäiskittäviltä pahvitauluilta (Matt LeBlanc, Tom Green). Seiskytluvun enkelit olisivat auttamattomasti tänään syvältä ja 25 vuoden kuluttua millenium-uusinta tuoksuu pahasti vanhalta. Tänään Charlien Enkelit kuitenkin iskee toiminnallaan hienosti ja kuumimmin (teknisesti). Enkelit haistattelee itselleen vähän väliä, joka sinänsä on yllättävää. Tällöin myös juonen suhteen voidaan tinkiä ja paljon.

Cameron Diaz Nataliena on tuttua, neitonen ei ole irti päässyt Sekaisin Marista -leffan höpsöstä. Edellisvuonna (1999) Diaz pisti Al Pacinon kanssa hiukan pehmojännäriäkin Oliver Stonen Minä päivänä tahansa. Drew Barrymore ei myöskään tunnu olevan muuttunut sitten Pakko olla INnin, vaikka tassu nousee komiasti käskemättäkin. Lucy Liu ei myöskään tunnu olevan muuttunut (kaikuuko täällä?) sitten Ally McBealin tiukkapipon, vaikka loppua kohden hymykin alkaa kaartua. Kolmikko on nätti potretti heiluvia sääriä eri värisissä peruukeissa ja tiukkenevissa kumipuvuissa.

Charlien Enkelit on ohut, mutta terävä. Kieltämättä laskin päätäni välistä hartioiden väliin toimintakohtauksien vauhdin ansiosta. Idän ihmeistä tässä ei ole edes Lucy Liu, ainoastaan kung-fu-akrobatia taistelut, jotka ovat kuin Jet Li:n Once Upon Time in China -leffasarjasta. Autolla ajelua olisi saanut olla hippusen enemmän, tällä kertaa päristellään vain indy-autoilla ja skootterilla. Charlien Enkelit toimii sen verran, että se voittaa viime kesän M:I-2:n. Kumpikin kärsii pahasta action-rynkytyksestä (jos se sitten on edes pahasta), mutta Enkelit hoitaa hommat liukkaammin girl-powerilla.

teksti: © 2000 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202