Bright Young Things

Bright Young Things (2003)

| DVD
  • 4

Elokuva 1930-luvun Lontoon kokaiinia snorttaavista seurapiirinuorista, joiden elämä on kirjaimellisesti pelkkää juhlaa.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-10-02 / päivitetty 31.12. klo 15:03

KUVA 4

Bright Young Things
Bright Young Things 

KUVA 3

Bright Young Things
Bright Young Things 

KUVA 2

Bright Young Things
Bright Young Things 

KUVA 1

Bright Young Things
Bright Young Things 

Bright Young Things

Ohjaus Stephen Fry
Näyttelijät Simon McBurney, Michael Sheen, Emily Mortimer, James McAvoy, Fenella Woolgar, Dan Aykroyd
Maa Iso-Britannia
Pituus 102 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2003 Film Consortium, The UK Film Council, Visionview Production, Icon Film Distribution, Revolution Films, Doubting Hall Limited
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Bright Young Things on Stephen Fryn nokkela ja energinen adaptaatio Evelyn Waughnin kirjasta Vile Bodies, joka kertoo 1930-luvun Lontoon rajusti juhlivasta eliitistä. Elokuva kuvaa kakskyt ja risat -ryhmää, joiden elämä on kirjaimellisesti pelkkää juhlaa. Juhlissa huokuu yltäkylläinen varallisuus kaikkine mahdollisine riettaine piirteineen paparazzien kytättäessä mahdollista skandaalia. Juhlista kutsutta jääminen on yhtä elämän ja kuoleman välistä kamppailua.

Bright Young Thingsin päähahmona nähdään pennitön kirjailija Adam Symes (Campbell Moore), joka joutuu tämän tästä lykkäämään häitä tyttöystävänsä Nina Blountin (Emily Mortimer) kanssa. Adamin uudesta romaanista on luvattu mittava palkkio, mutta uskalias käsikirjoitus joutuu sensuurin hampaisiin ja suunnitelmat kariutuvat. Koska avioliittoon ei voi astua köyhänä, varsinkaan naisen kanssa, joka on tottunut samaan kaiken, Adam aloittaa työt juorukolumnistina, Mr. Chatterboxina, lordi Monomarkin (Dan Aykroyd) sanomalehdessä raportoiden seurapiirielämän likaisista yksityiskohdista. Pakkaa sekoittaa varakas Ginger (David Tennant), joka on myös iskenyt silmänsä kuvankauniiseen Ninaan. Sodan tehdessä tuloaan shampanjavirrat ehtyvät ja eliitin juhlat lähenevät loppuaan.

Stephen Fry on koonnut yhteen ainutlaatuisen kasan brittiläistä ja amerikkalaista lahjakkuutta, jotka antavat juuri sopivassa suhteessa esitykseen aitoa tunnetta. Hahmot ovat välinpitämättömiä, joita kiinnostaa vain oma hyvinvointi. Heistä ei löydy mitään sellaista piirrettä, jonka vuoksi heistä pitäisi oikeassa elämässä. Elokuvaa katsottaessa hahmoihin kuitenkin syntyy side, eräänlainen napanuora, jota ei tahtoisi millään katkaista. Aitoudesta huolimatta roolihahmot eivät tunnu kehittyvän millään tavoin elokuva edetessä.

Elokuvassa on upea ja puoleensavetävä tunnelma. Fry käyttää tehokkaasti hyväkseen värejä, joilla saadaan aikaiseksi tarvittavaa dramatiikkaa ja intiimiyttä. Vaikka Bright Young Things kärsiikin välillä liiallisesta pituudesta, löytyy siitä kuitenkin useampi herkullisen hauska kohtaus, jotka herättävät huomion ja saa katsojan palaamaan takaisin elokuvan pariin omista mietteistään.

Bright Young Things on raikas tuulahdus 1930-luvulta, joka tempaa mukaansa niin juonensa kuin myös musiikkinsa kautta. Se kuvaa sitä elämää, joista rahvas saa vain lukea – vielä tänäkin päivänä.

DVD: Future Filmin julkaiseman DVD:n kuvaformaatti on anamorfinen 2.35:1 -laajakuva, ja jonka ääni kuullaan kirkkaana Dolby Digital 5.1.
Levyllä ei ole lisämateriaalia.

Teksti: © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202