Batman Forever

Batman Forever (1995)

  • 3

Tällä kertaa Batmania (Val Kilmer) työllistää kaksi mielipuolta; Kaksinaama (Tommy Lee Jones) sekä Arvuuttaja (Jim Carrey).

Kari Glödstaf
julkaistu 2009-01-13 / päivitetty 28.07. klo 22:10

KUVA 1

Tommy Lee Jones, Jim Carrey
Tommy Lee Jones, Jim Carrey 

Batman Forever

Ohjaus Joel Schumacher
Näyttelijät Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman, Chris O'Donnell, Michael Gough
Maa Yhdysvallat / Iso-Britannia
Pituus 122 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1995 PolyGram Filmed Entertainment ja Warner Bros.

Huolimatta kahden edellisen Batman-elokuvan menestyksestä, ei Tim Burton halunnut ohjata enää saagan kolmatta osaa, vaan siirtyi tuotantokonsultin rooliin. Uudeksi ohjaajaksi kiinnitettiin Joel Schumacher (Rankka päivä).

Tällä kertaa Batmania (Val Kilmer, Pyhimys) työllistää kaksi mielipuolta; Kaksinaama (Tommy Lee Jones, Kaksoismurha) sekä Arvuuttaja (Jim Carrey, Me kaksi ja Irene, The Truman Show). Ja aivan kuin he eivät tahoillaan toimiessaan tuottaisi tarpeeksi ongelmia, päättävät he lyöttäytyä yhteen tuhotakseen Batmanin. Mutta ei Batmaninkaan tarvitse toimia yksin, vaan viimein on Robinin (Chris O’Donnell, Vertical Limit) aika astua kuvaan. Lepakkomiehen alkuvastusteluista huolimatta Robinista tulee varteenotettava kumppani taistelussa rikollisia vastaan. Pakollisessa naisroolissa nähdään Nicole Kidman (Moulin Rouge) psykiatri Chase Meridanina, joka kiinnostuu Lepakkomiehestä muutenkin kuin ammatillisessa mielessä.

Burtonin vetäytyminen pois ohjaajanpallilta oli mielestäni oiva veto, sillä Schumacher tuo sarjaan uutta puhtia palauttaen uskon viittamieheen, joka hiipui edellisosan, Batman – paluu, myötä. Huolimatta vaikuttavasta ja laajasta näyttelijäkaartista, ei elokuvassa ole yhtään turhaa hahmoa, vaan Schumacher pitää narut tiukasti käsissään ja vyöryttää siinä samalla valkokankaalle kaksi tuntia täyttä toimintaa.

Val Kilmer on paras näyttelijä joka koskaan on lepakkotrikoot päälle vetänyt. Astetta luonnollisempana hän on uskottavampi kuin edellisosien Michael Keaton. Sen sijaan Chris O’Donnellin valintaa Robinin osaan en ymmärrä: mielestäni hän on yksi turhimmista ja yliarvostetuimmista näyttelijöistä. Tässäkin roolissa hän on vain ja ainoastaan ärsyttävä. Nicole Kidman tekee sen mitä vaaditaan, samoin Tommy Lee Jones. En ole ikinä pitänyt Jim Carreysta, mutta täytyy myöntää että mies on suorastaan loistava Arvuuttajana haastaen jopa Jack Nicholsonin Jokerin Batman-elokuvien loistavimpana pahiksena.

teksti: © 2002 Kari Glödstaf

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202