Bad Teacher

Bad Teacher (2011)

| DVD
  • 3

Bad Teacher nauraa koulumaailman konservatiivisille arvoille.

julkaistu 2011-11-08 / päivitetty 25.11. klo 16:04

KUVA 3

Jason Segel ja Cameron Diaz
Jason Segel ja Cameron Diaz 

KUVA 2

Cameron Diaz, Jason Segel ja Justin Timberlake
Cameron Diaz, Jason Segel ja Justin Timberlake 

KUVA 1

Cameron Diaz
Cameron Diaz 

Bad Teacher

Ohjaus Jake Kasdan
Näyttelijät Cameron Diaz, Lucy Punch, Justin Timberlake, Jason Segel
Maa Yhdysvallat
Pituus 92 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2011 Columbia Pictures ja Mosaic Media Group
  • Kuva 4
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Bad Teacher

Jos olet joskus vieraillut opettajahuoneessa, tunnistat Bad Teacherin herkulliset hahmot. Niiden avulla elokuva onnistuu viihdyttämään pari tuntia, mutta mitään mieleenpainuvaa kokemusta Bad Teacherilta on turha odottaa.

Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) on tottunut elämään rikkaan miehensä varoilla. Kun suhde yllättäen päättyy, täytyy railakkaan Elizabethin palata yläasteen opettajaksi. Tämä kansakunnan kynttilä polttaa välitunnilla pilveä, piiloutuu pöytänsä alle taskumatin kanssa ja kavaltaa koulun varainkeruutempauksen tuoton.

Elizabethin lopullinen tavoite on iskeä itselleen uusi elättäjä, ja sopivasti koulussa aloittaakin sijaisopettajana rikkaan kellosuvun vesa Scott Delacorte (Justin Timberlake). Elizabethiin iskee silmänsä myös rento ja hauska – mutta valitettavasti köyhä – liikunnanopettaja Russel Gettis (Jason Segel).

Huumori elokuvaan syntyy jännitteestä, kun läpeensä opettajaksi kelpaamaton ja villi Elizabeth yrittää tehdä vaikutuksen patakonservatiivisiin ja yli-innokkaisiin opettajatovereihinsa. Scottin mukaan naisella on oikeus omaan vartaloonsa ja seksi käy ennen avioliittoa – paitsi jos kyse on abortista ja kunhan vaatteet pysyvät aktin ajan päällä. Amy Squirrel (Lucy Punch) osaa loputtoman määrän muka-hauskoja sanaleikkejä ja tuo oppilailleen omenat, koska oppii näiltä vähintään yhtä paljon kuin itse voi lapsille opettaa.

Huonoa opettajaa hauskempia ovatkin hyvät opettajat. Cameron Diaz on roolissaan mainio, mutta elokuvan varsinaisia tähtiä ovat Punch ja Timberlake.

Jotain Bad Teacherista jää silti uupumaan. Karikatyyrit ovat osuvia ja vitsit paikoin hulvattoman hauskoja, mutta kokonaisuus ei täysin vakuuta. Mitään yllättävää, uutta tai yrityksistä huolimatta edes todella törkeää elokuva ei tarjoa, vaikka käsikirjoituksessa olisi höystettynä Diazin ja Punchin kaltaisilla komedienneilla ollut aineksia parempaan.

DVD: Sonyn julkaisussa kuvaformaattina anamorfinen laajakuva 1.85:1 ja äänenä kirkas ja laadukas Dolby Digital 5.1.

Lisämateriaalina epäonnistuneita otoksia, muutama poistettu kohtaus sekä näyttelijöiden haastatteluita elokuva kulisseista. Lisämateriaalit palvelevat faneja, mutta kuten yleensä, poistetut kohtaukset on poistettu itse elokuvasta ihan hyvästä syystä.

Teksti © 2011 Tuija Pyhäranta

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202