Bad Boys II

Bad Boys II (2003)

  • 2

Kahdeksan vuotta sitten, kun Bad Boys -niminen elokuva ilmestyi elokuvateattereihin, Will Smith ja Martin Lawrence olivat vielä melko pieniä tekijöitä Hollywoodissa. Vaikka alkuperäinenkään Bad Boys e…

julkaistu 2004-01-15 / päivitetty 04.10. klo 16:04

KUVA 3

Räjähdys
Räjähdys 

KUVA 2

Ferrari
Ferrari 

KUVA 1

Martin Lawrence ja Will Smith
Martin Lawrence ja Will Smith 

Bad Boys II

Ohjaus Michael Bay
Näyttelijät Martin Lawrence, Will Smith, Jordi Mollà, Gabrielle Union
Maa Yhdysvallat
Pituus 147 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2003 Columbia Pictures Corporation ja Don Simpson/Jerry Bruckheimer Films

Kahdeksan vuotta sitten, kun Bad Boys -niminen elokuva ilmestyi elokuvateattereihin, Will Smith ja Martin Lawrence olivat vielä melko pieniä tekijöitä Hollywoodissa. Vaikka alkuperäinenkään Bad Boys ei ollut kovin kummoinen tekele, se aukaisi monia ovia näille kahdelle miehelle.

Will Smith onnistui tekemään itsestään vakavasti otettavan näyttelijän (hienot roolisuoritukset elokuvissa Legend of Bagger Vance ja Ali, kun taas Martin Lawrence (Blue Streak, Big Momma´s House) upottautui surkeiden ja vielä surkeampien toimintakomedioiden suohon.

Nyt on Bay-Smith-Lawrence -kolmikko jälleen yhdessä ja tuloksena on ilmeisen nostalgiahakuinen, edeltäjäänsä huomattavasti suurempi, pitempi ja ikävä kyllä myös huonompi jatko-osa. Ryminää ja takaa-ajoja, huumoria ja suunsoittoa on jälleen luvassa. Ja sitten vielä vähän lisää.

Alkuperäisessä Bad Boys -elokuvassa poliisikaverukset Mike Lowrey (Smith) ja Marcus Burnett (Lawrence) haikailivat huumelastin perään, joka varastettiin heidän nenän alta Miamin poliisilaitokselta. Lopulta homma hoidettiin kotiin ja nyt kaksikolla on vastassaan uusi haaste: kuubalainen huumeparoni Johnny Tapia (Jordi Mollà) kyllästää Amerikan huumemarkkinoita ekstaasillaan. Nämä nopeasti suutansa soittavat kaverukset alkavat nyt siis jahtaamaan häntä tuhoamalla siinä ohessa suuren osan Miamia ja Kuubaakin. Siinä sivussa ystävykset pohtivat omaa suhdettaan ja ehtiipä Mike köyriä Marcuksen siskoakin.

Rahaa ei ole juurikaan säästelty, kun tätä tilkkutäkkiä on parsittu kokoon. Pitkä elokuva (140 min.) on täytetty toinen toistaan suuremmilla toimintakohtauksilla, jotka kytkeytyvät jotenkin hatarasti juoneenkin. Autoja tuhotaan lukematon määrä, rekalla ruhjotaan kaikkea mahdollista, ihmisiä tapetaan enemmän kuin kukaan ehtii laskea, kuubalaisia ghettohökkeleitä ajetaan matalaksi ja räjäytetäänpä lopussa yksi talokin. Luulisi, ettei tässä ehdi tylsistymään.

Tosiasia on kuitenkin, että suurimmaksi osaksi tämäkin elokuva on täynnä tyhjää pullistelua ja merkityksettömän oloista toimintaa, joka ei varmastikaan jaksa pitää monia elokuvien ystäviä kiinnostuneina. Toisinaan kaksikko Smith-Lawrence heittää ihan mukiin menevää läppää hieman sketseiltä haiskahtavissa kohtauksissa, jotka useat muut ohjaajat olisivat jättäneet leikkaamon lattialle. Tästä hyvänä esimerkkinä tilanne, jossa eräs nuori mies tulee hakemaan Marcuksen tytärtä treffeille ja saa vastaansa ylisuojelevan ja epäluuloisen isän kysymyksineen:

Marcus: You a virgin?
Reggie: Yes, sir.
Marcus: Good. Keep it that way. I don’t want no fucking going on tonight.
Mike: You ever make love to a man?
Reggie: No!
Mike: Want to?

Jälleen pitää kuitenkin todeta, että näillekin elokuville on ehdottomasti markkinansa ja yleisönsä, todistaahan sen jo katsojatilastotkin. Jos etsii ihan vaan hubaa räiskintää ja perusläpän heittoa siinä ohessa, niin Bad Boys 2 (2003 USA) saattaa kyllä sopia tilanteeseen. Mutta jos erehtyy luulemaan, että tästä sopasta irtoaa mitään muuta, on kyllä pahasti väärässä.

Teksti: © 2004 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202