Babe suurkaupungissa

Babe: Pig in the City (1998)

  • 3

Babe Suurkaupungissa kertoo siitä, kun tämä nasu lähtee kaupunkiin tarkoituksena päästä jonnekin tilaisuuteen esittämään “lammaskoira” taitojaan, mutta. No niinpä tietenkin eteen tulee pari mutkaa vas…

julkaistu 2009-02-20 / päivitetty 14.08. klo 14:02

KUVA 1

Babe suurkaupungissa
Babe suurkaupungissa 

Babe suurkaupungissa

Ohjaus George Miller
Näyttelijät Elizabeth Daily, Mickey Rooney, James Cromwell, Magda Szubanski, Mary Stein, Danny Mann
Maa Australia
Pituus 97 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1998 Kennedy Miller Productions

Babe Suurkaupungissa (Babe in the City, 1998 USA) on luonnollisesti jatkoa ykkösosalle, joka oli suurmenestys kotimaassaan Australiassa, kuten myös muuallakin. Asiasta innostuneina tuottajaporukka tai joku on päättänyt jatkaa tämän vaaleanpunaisen possun tarinaa ja tehnyt jatko-osan.

Ja taas kerran sitä alkaa yleistämään, että “aina” kakkososa on huonompi, huomattavasti huonompi mitä ekaosa. Ihme kyllä Babe Suurkaupungissa on lähes parempi mitä edeltäjänsä. Se toistaa samat mitä Toy Story 2, eli teknisesti elokuva on parempi. Myöskin komedia on onnituneempaa. Huonommaksi osaksi jääkin sitten elokuvan kerronnallisuus, juoni. Juoni tökkii välillä todella ikävästi ja useat rallikohtaukset, joissa tapahtuu pikkukylän verran kaikenlaista pitää katsojan ainoastaan pirteänä.

Babe Suurkaupungissa kertoo tietenkin siitä, kun tämä nasu lähtee kaupunkiin tarkoituksena päästä jonnekin tilaisuuteen esittämään “lammaskoira” taitojaan, mutta. No niinpä tietenkin eteen tulee pari mutkaa vasemmalle ja toiset oikealle. Juttu yksinkertaisuudessaan jatkuu siten, että possu joutuu jäämään hotelliin koko elokuvan ajaksi, jossa asuu jo ennestään apinoita, kissoja, koiria ja kaloja. Sen lisäksi mitä hotelli tarjoaa on kaupungilla listallaan mm. lisää koiria, kissoja. Suurkaupunki tarjoaa ympäristöineen niin suuren paletin, josta uusien ja nerokkaiden tilanteiden keskiminen ei ole ollut vaikeaa.

Elokuvan hahmoista vain kolme, possu, ankka ja emäntä (äänessä Ulla Tapaninen) ovat tuttuja aikaisemmasta elokuvasta, joten siinä mielessä juttu ei mene toisteluksi ja vanhojen asioiden vatvomiseksi. Se tekniikka mikä ykkösosassa oli hienoa, oli nyt tuplattu ja nyt eläinten naamaliikkeet olivat todellakin aidon ihmismäisiä, tai eläinmäisiä . Osa hahmoista pahaksi onneksi ei kyllä ollut aitoja, joten jutusta lähti se aito animal-movie tunnelma. Sunnuntaipäivän kevyeksi viihteeksi elokuva sopii hyvin, jolloin odotellaan jo työviikon alkamista. Reilun puolentoista tunnin matka pois todellisuudesta eläintenmaailmaan.

teksti: © 2000 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mahershala Ali ja Viggo Mortensen

Green Book

| 18.01.

Hassu, siirappinen tie-elokuva rasismin voittamisesta ei ole erityisen hyvä konsepti.

Lue lisää »
Clint Eastwood

The Mule

| 15.01.

Uusi alku vai viimeinen suora? Menneen maailman haurastunut hortonomi vaihtaa vararikossa puutarhapuolelta huumehommiin.

Lue lisää »
Lily Franky ja Kairi Jyo

Shoplifters - perhesalaisuuksia

| 27.12.

Varasteleva perhe pysyy yhdessä – japanilainen löytöperhedraama rikoksesta ja rakkaudesta kukoistaa kutsuvassa kurjuudessa.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

Matthias Schoenaerts ja Léa Seydoux

Kursk

| 14.12.

Sukellusveneonnettomuuden uhreja ja omaisia muistavassa tuomionluvussa syytettyinä seisovat sydämettömät sedät.

Lue lisää »
Michael B. Jordan ja Sylvester Stallone

Creed II

| 28.11.

Läski tummuu ja sydän turpoaa uuden sukupolven Rocky/Drago-revanssissa isien korkeammaksi kunniaksi.

Lue lisää »
Taron Egerton

Robin Hood

| 05.12.

Sherwoodin populistisankarin pointiton ja ponneton päivitys luokkapetturi-poikabändiläiseksi ryövää katsojan aikaa ja rahaa.

Lue lisää »

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Saksanhirvet

Kosketuksissa

| DVD | 08.12.

Metafyysinen rakkaustarina teurastamossa ja unissa toisiaan etsivistä sieluista dominoi Berliinin elokuvajuhlia vuonna 2017.

Lue lisää »
Kurt Russell

The Christmas Chronicles

| Netflix | 10.12.

Ho ho ho ja hehkuviiniä pullo! Kurt Russellin valkoparta cowboy-ukki palauttaa uskon jouluun hyperglykeemisessä sesonkiseikkailussa.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202