Armageddon

Armageddon (1998)

  • 1

Öljynporaaja Harry S. Stamperilla (Bruce Willis) on edessään mahdoton tehtävä. Texasin osavaltion kokoinen meteoriitti on lähestymässä maata. Sen osuminen maapalloon tietäisi ihmiskunnan tuhoutumista.…

julkaistu 2009-02-19 / päivitetty 17.03. klo 14:02

KUVA 3

Billy Bob Thornton ja Bruce Willis
Billy Bob Thornton ja Bruce Willis 

KUVA 2

Bruce Willis
Bruce Willis 

KUVA 1

Liv Tyler ja Ben Affleck
Liv Tyler ja Ben Affleck 

Armageddon

Ohjaus Michael Bay
Näyttelijät Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Liv Tyler, Ben Affleck, Will Patton, Peter Stormare, Keith David, Steve Buscemi
Maa Yhdysvallat
Pituus 152 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1998 Touchstone Pictures

Öljynporaaja Harry S. Stamperilla (Bruce Willis) on edessään mahdoton tehtävä. Texasin osavaltion kokoinen meteoriitti on lähestymässä maata. Sen osuminen maapalloon tietäisi ihmiskunnan tuhoutumista. NASAlla on vain 18 päivää aikaa estää katastrofi.

Valistuneelle elokuvan nimi kertoo jo jotain: harmageddon on maailmanloppu. Tässäkin katastrofielokuvassa hoidetaan suuret asiat pienillä. Siis Bruce Willis (Die Hard) ottakoon mahdottoman tehtävän vastaan ja aloittakoon sen purkamisen.

Asia ei tunnu missään vaiheessa mitenkään mahdottomalta, eikä ainakaan siltä, että oma henkikulta olisi vaarassa. Ei, niin juuri Brucelle ei käy. Keittoa saadaan hiukan paremmaksi kun siihen laitetaan ripaus hyviä näyttelijöitä ja ripaus huumoria. Ja tietenkin paljon tehosteita ja efektejä, joilla asiat saadaan näyttämään joltain joka voi saada ihmisen voimaan pahoin. Tässä Armageddonin tapauksessa sen vuoksi, että kukaan ei jaksa katsoa reilua kahta tuntia efektimässäilyn tulosta. Heikompi kaatuu jo vartin sisällä ja vahvemmatkin voivat olla aika huonossa kunnossa leffan jälkeen.

Juoni olkoon mikä tahansa niin aina löytyy ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita katastrofi- ja efektikeitoksista. Ja raha virtaa. Poikeuksia löytyy myös minun kohdalta, sillä Twister on ehkä ainoita elokuvia joita olen pitänyt hienona elokuvana. Armageddon (1998 USA) ei ehkä yllä samalle tasolle, enemminkin kassatulot korvaavat sen.

Elokuvan kyljessähän luki, että “Tämä elokuva on tehty noudattaen tarkkaa poppi- elokuvien rakennetta”. Yhdellä sanalla elokuvaa voi kuvata: tämä oli vain “viihdettä”. Suoranaista viihdettä. Näyttelijöistä voidaan sanoa, että Liv Tyler ja Bruce Willis ovat kumpainenkin hyviä näyttelijöitä ja kumpikin sopivat näihin elokuviin, eivät muualle.

Soundtrackista en myöskään pitänyt, eli onko asiat huonosti minulla vaiko muilla?

teksti: © 1999 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Laura Birn ja Tommi Korpela

Tyhjiö

| DVD | 01.02.

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lue lisää »
Satu Silvo on Lumikungatar

Lumikuningatar

| DVD | 08.12.

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

Lue lisää »
KiKi Layne ja Stephan James

If Beale Street Could Talk

| 13.02.

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

LUETUIMMAT – 6KK

ENSI-ILTA

BLU-RAY & STREAM

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202